Til hovedinnhold

Brownies med ostepop

1 h
9 varer
595
Brownies med ostepop
Astrid Magnus Eskeland

Brownies med ostepop er midt i blinken for deg som elsker brownies og ostepop. Astrid Magnus Eskeland, som står bak matbloggen Bollefrua.no, har laget en brownie toppet med ostepop og smeltet melkesjokolade.
Her får du en herlig kombinasjon av salt og søtt, og smaken kan minne litt om Kvikk Lunsj. 

Når du skal bake denne kaken, må du passe på å ikke steke den for lenge. Den skal være litt seig. 

Du trenger en rund kakeform, cirka 23 cm. 

Oppskrift: Astrid Magnus Eskeland/Bollefrua.no

Ingredienser

8
porsjoner

Kake

  • 150 g meierismør
  • 150 g melkesjokolade, grovhakket
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 2 ss kakao
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel

Topping

  • 80 - 100 g ostepop
  • 400 g melkesjokolade, grovhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kake

  • 150 g meierismør
  • 150 g melkesjokolade, grovhakket
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 2 ss kakao
  • 2 stykker egg
  • 3 dl hvetemel

Topping

  • 80 - 100 g ostepop
  • 400 g melkesjokolade, grovhakket
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en stor gryte. Dra gryten vekk fra varmen og ha i sjokolade. La den sakte smelte i smøret.
Bland sukker, vaniljesukker, salt og kakao i en liten bolle. Ha det over i gryten sammen med egget og bland til en røre.
Sikt i melet og bland igjen til en jevn røre.
Kle en springform på cirka 23 cm i diameter med bakepapir og hell røren over i formen. Stek midt i ovnen i 25 minutter og la kaken avkjøle på en rist.
Når kaken er kald, fordeler du ostepopen over kaken. Smelt resten av melkesjokoladen over vannbad og fordel så jevnt du kan over ostepopen.
Når kaken er kald, fordeler du ostepopen over kaken. Smelt resten av melkesjokoladen over vannbad og fordel så jevnt du kan over ostepopen.
Sett kaken i kjøleskapet en times tid så sjokoladen får stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en stor gryte. Dra gryten vekk fra varmen og ha i sjokolade. La den sakte smelte i smøret.
Bland sukker, vaniljesukker, salt og kakao i en liten bolle. Ha det over i gryten sammen med egget og bland til en røre.
Sikt i melet og bland igjen til en jevn røre.
Kle en springform på cirka 23 cm i diameter med bakepapir og hell røren over i formen. Stek midt i ovnen i 25 minutter og la kaken avkjøle på en rist.
Når kaken er kald, fordeler du ostepopen over kaken. Smelt resten av melkesjokoladen over vannbad og fordel så jevnt du kan over ostepopen.
Når kaken er kald, fordeler du ostepopen over kaken. Smelt resten av melkesjokoladen over vannbad og fordel så jevnt du kan over ostepopen.
Sett kaken i kjøleskapet en times tid så sjokoladen får stivnet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?