Til hovedinnhold

Vaniljekake i langpanne

1 h 30 min
12 varer
493
Vaniljekake i langpanne

Vaniljekake i langpanne har mild smak av vanilje og sjokolade. Kaken er kjempemyk, og sjokoladesmørkremen er luftig og utrolig god! Kaken kan virkelig anbefales.

Oppskriften passer til stor langpanne. Ønsker du å lage kaken i liten langpanne, er det bare å halvere oppskriften.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner

Vaniljekake

  • 200 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 550 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 4.5 dl kulturmelk, eller kefir

Lys sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 400 g melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss kremfløte

Pynt

  • 4 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Vaniljekake

  • 200 g smør
  • 400 g sukker
  • 6 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 550 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 4.5 dl kulturmelk, eller kefir

Lys sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 400 g melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ss kremfløte

Pynt

  • 4 ss kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland i vaniljeekstrakt.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen sammen med surmelken. Rør til deigen blir klumpfri, men ikke mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Kle en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir. Bre deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Til sjokoladesmørkremen piskes mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bre den luftige sjokoladesmørkremen over den avkjølte kakebunnen. Renskjær kantene og dryss over kakestrøssel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?