Til hovedinnhold

Biffsnadder i pita

45 min
12 varer
1.5k
biffsnadder

Biffsnadder kan jo være så mangt. Kanskje ikke av de vakreste rettene, men den har en stor dose «guilty pleasure» over seg. Biff, sopp, mais og syltet løk blandet sammen med béarnaise - latterlig enkelt og latterlig godt! Selv husker jeg godt pitabrødene fra tidlig 80-tallet, vi fylte dem med alt mulig. Denne gangen med biffsnadder i god kebab-stil.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
  • 200 g aromasopp, evt. sjampinjong
  • 2 stk maiskolbe, kokte
  • 150 g løk, små syltede, som sølvløk på glass
  • 3 dl bearnaisesaus
  • friske urter, persille, gressløk, kjørvel osv.
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje, til steking

Til servering

  • 4 stk pitabrød
  • crispisalat
  • syltet rødløk, kan sløyfes

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g storfekjøtt, mørt biffkjøtt
  • 200 g aromasopp, evt. sjampinjong
  • 2 stk maiskolbe, kokte
  • 150 g løk, små syltede, som sølvløk på glass
  • 3 dl bearnaisesaus
  • friske urter, persille, gressløk, kjørvel osv.
  • salt
  • pepper
  • smør, og olje, til steking

Til servering

  • 4 stk pitabrød
  • crispisalat
  • syltet rødløk, kan sløyfes
Krydre biffene med salt og kvernet pepper.
Rens og del soppen i fire. Skjær maiskornene av kolben (og del de litt fra hverandre). Små løk som cocktail løk kan være hele, de litt større kan deles i to eller fire.
Varm en stor stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kjøttet. Legg biffene over på en tallerken så lenge.
Vask pannen om nødvendig og varm den på nytt. Tilsett litt olje og smør og stek soppen gyllen over høy varme. Krydre med salt og pepper og ta soppen ut av pannen.
Sett pannen tilbake og tilsett maisen, stek maisen raskt over høy varme til den får farge.
Tilsett løken og ha soppen tilbake i pannen. Skru ned varmen, tilsett halvparten av sausen og bland alt godt sammen. Dryss over litt ekstra urter.
Skjær kjøttet i skiver og fyll alt over i varme pitabrød (ha først litt frisk salat i brødene). Topp med litt syltet rødløk og ekstra saus.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre biffene med salt og kvernet pepper.
Rens og del soppen i fire. Skjær maiskornene av kolben (og del de litt fra hverandre). Små løk som cocktail løk kan være hele, de litt større kan deles i to eller fire.
Varm en stor stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kjøttet. Legg biffene over på en tallerken så lenge.
Vask pannen om nødvendig og varm den på nytt. Tilsett litt olje og smør og stek soppen gyllen over høy varme. Krydre med salt og pepper og ta soppen ut av pannen.
Sett pannen tilbake og tilsett maisen, stek maisen raskt over høy varme til den får farge.
Tilsett løken og ha soppen tilbake i pannen. Skru ned varmen, tilsett halvparten av sausen og bland alt godt sammen. Dryss over litt ekstra urter.
Skjær kjøttet i skiver og fyll alt over i varme pitabrød (ha først litt frisk salat i brødene). Topp med litt syltet rødløk og ekstra saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?