Til hovedinnhold

Karbonader med løk

1 h
9 varer
310
Karbonader med løk

La oss slå et slag for de hjemmelagde saftige karbonadene, toppet med bløt og gyllenstekt løk. Stek gjerne dobbelt så mye løk som du hadde tenkt, erfaringsmessig blir det aldri nok. Server «karbiser» til middag med saus og poteter, eller lag deg et deilig karbonadesmørbrød toppet med masse løk og speilegg. Det er godt det!!
Oppskriften gir 8 karbonader.
Tips: Serveres gjerne på en god brødblings med salat, agurk/sylteagurk, tomat, stekt løk og speilegg.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g karbonadedeig, evt. kvernet høyrygg
  • 0.5 stk løk, revet eller finhakket
  • 1 ts salt, evt. litt mer
  • 0.25 ts allehånde, malt, kan sløyfes
  • 1.5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 0.75 dl vann, kaldt
  • olje, og smør, til steking
  • persille, hakket, til pynt

Stekt løk

  • 2 stk løk, store

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g karbonadedeig, evt. kvernet høyrygg
  • 0.5 stk løk, revet eller finhakket
  • 1 ts salt, evt. litt mer
  • 0.25 ts allehånde, malt, kan sløyfes
  • 1.5 ts kvernet pepper
  • 1 ss potetmel
  • 0.75 dl vann, kaldt
  • olje, og smør, til steking
  • persille, hakket, til pynt

Stekt løk

  • 2 stk løk, store
Kna karbonadedeigen raskt sammen med resten av ingrediensene.
Del deigen i 8 boller og klapp dem flate.
Stek karbonadene i en varm stekepanne med litt olje og smør til de har fått god farge på begge sider. La de steke videre i 3-4 minutter ved middels varme.
Rens og skjær løken i 1 cm tykke skiver. Stek løken over middels/middels lav varme i en blanding av olje og smør. La løken få god tid ved relativ svak varme slik at den blir bløt, gyllen og karamellisert. Dryss gjerne over en klype sukker underveis i stekingen.
Server nystekte karbonader med stekt løk og pynt for eksempel med noen salatblader og et persilledryss.
woman cooking

Bon appetit!

Kna karbonadedeigen raskt sammen med resten av ingrediensene.
Del deigen i 8 boller og klapp dem flate.
Stek karbonadene i en varm stekepanne med litt olje og smør til de har fått god farge på begge sider. La de steke videre i 3-4 minutter ved middels varme.
Rens og skjær løken i 1 cm tykke skiver. Stek løken over middels/middels lav varme i en blanding av olje og smør. La løken få god tid ved relativ svak varme slik at den blir bløt, gyllen og karamellisert. Dryss gjerne over en klype sukker underveis i stekingen.
Server nystekte karbonader med stekt løk og pynt for eksempel med noen salatblader og et persilledryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?