Til hovedinnhold

Terteskjell med fiskepudding og reker

1 h
15 varer
613
Terteskjell med fiskepudding og reker

Terteskjell med fiskepudding og reker herjet på 70-tallet, og da mest til fest, helgekos og finere anledninger.

Fortsatt har denne retten noe litt staselig over seg. Selve terteskjellet kan kjøpes ferdig, men det er ganske enkelt å lage noe lignende med et par plater frossen butterdeig.

Fyllet er i god tradisjons tro fiskepudding og reker i hvit saus med erter og gulrøtter, og er du en av dem som i tillegg vil ha mais, ja, så har du i mais også.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 600 g fiskepudding, evt. 800 gram
  • 2 dl erter, grønne
  • 2 stykker gulrot
  • 3 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 dl fløte, evt. melk
  • 200 g reker, pillede
  • 50 g rogn, gjerne lakserogn
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • revet muskatnøtt
  • chilipulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 plate(r) butterdeig, frossen
  • 600 g fiskepudding, evt. 800 gram
  • 2 dl erter, grønne
  • 2 stykker gulrot
  • 3 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 dl fløte, evt. melk
  • 200 g reker, pillede
  • 50 g rogn, gjerne lakserogn
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper
  • revet muskatnøtt
  • chilipulver
La butterdeigsplatene tine 10 - 15 minutter på kjøkkenbenken. Varm ovnen til 220 grader.
Del butterdeigsplatene i to like store firkanter. Lag gjerne et mønster med en spiss kniv og pensle platene med egg.
Legg firkantene over på et stekebrett med bakepapir og stek butterdeigsplatene midt i ovnen i cirka 20 minutter eller til de har hevet seg og blitt gylne og sprø.
Skjær fiskepuddingen i jevne biter. Rens og skjær gulrøttene i små terninger.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melk og fløte under visping. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med noen gode dråper sitronsaft, salt, pepper, muskat og en klype chilipulver. Juster sausen med melk hvis nødvendig.
Legg fiskepuddingen over i sausen og la den godgjøre seg der til den er gjennomvarm.
Kok gulrotterningene knapt møre i lettsaltet vann. Gi ertene et oppkok så de er gjennomvarme. Server grønnsakene ved siden av eller bland de inn i sausen sammen med halvparten av rekene. Rekene må ikke kokes, men skal kun varmes i sausen.
Skjær av toppene på butterdeigen og fyll tertene med blandingen. Pynt med resten av rekene, rogn og friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

La butterdeigsplatene tine 10 - 15 minutter på kjøkkenbenken. Varm ovnen til 220 grader.
Del butterdeigsplatene i to like store firkanter. Lag gjerne et mønster med en spiss kniv og pensle platene med egg.
Legg firkantene over på et stekebrett med bakepapir og stek butterdeigsplatene midt i ovnen i cirka 20 minutter eller til de har hevet seg og blitt gylne og sprø.
Skjær fiskepuddingen i jevne biter. Rens og skjær gulrøttene i små terninger.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melk og fløte under visping. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med noen gode dråper sitronsaft, salt, pepper, muskat og en klype chilipulver. Juster sausen med melk hvis nødvendig.
Legg fiskepuddingen over i sausen og la den godgjøre seg der til den er gjennomvarm.
Kok gulrotterningene knapt møre i lettsaltet vann. Gi ertene et oppkok så de er gjennomvarme. Server grønnsakene ved siden av eller bland de inn i sausen sammen med halvparten av rekene. Rekene må ikke kokes, men skal kun varmes i sausen.
Skjær av toppene på butterdeigen og fyll tertene med blandingen. Pynt med resten av rekene, rogn og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?