Til hovedinnhold

Lammesadel med couscous og tzatziki

1 h
17 varer
59
Lammesadel med couscous og tzatziki

Kokk Bård Greni viser deg hvordan du kan tilberede lammesadelen, som er den bakerste stykket på ryggen på lammet. Stek i ovnen, og server med couscous og tzatziki.
Tips: Slik lager du en enkel variant av bakt hvitløk til tzatzikien: Legg en hel hvitløk, med skall og alt, på en stekeplate og stek på 200 C i 30–45 minutter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammesadel
  • flaksalt
  • olje
  • 3 dl gresk yoghurt

Tzatsiki

  • 0.5 ts kvernet pepper
  • kvernet pepper
  • 1.5 stk slangeagurk
  • 0.5 ts salt
  • 2 fedd hvitløk, bakte (se egen oppskrift)
  • mynte, frisk

Couscous

  • 2 stk vårløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 4 stk mynteblader, kvaster
  • 2 stk rød chili, syltede, hvis ikke ferske
  • 4 ss oliven
  • 2 ss mandler, ristede
  • soltørkede tomater
  • 3 dl couscous

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lammesadel
  • flaksalt
  • olje
  • 3 dl gresk yoghurt

Tzatsiki

  • 0.5 ts kvernet pepper
  • kvernet pepper
  • 1.5 stk slangeagurk
  • 0.5 ts salt
  • 2 fedd hvitløk, bakte (se egen oppskrift)
  • mynte, frisk

Couscous

  • 2 stk vårløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 4 stk mynteblader, kvaster
  • 2 stk rød chili, syltede, hvis ikke ferske
  • 4 ss oliven
  • 2 ss mandler, ristede
  • soltørkede tomater
  • 3 dl couscous
Fjern eventuelle sener og uønsket fett fra lammesadelen. Pensle med olje og krydre med pepper og salt.
Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 220 C.
Plasser lammesadelen på den ene siden av grillristen, og brun den over direkte varme. Flytt den inn på midten av risten. Sett et steketermometer i kjøttet. For medium-rå skal kjernetemperaturen være på 58 C. Senk temperaturen på grillen til 180 C og stek ferdig på indirekte varme. Husk å ha igjen lokket. Sjekk temperaturen innimellom.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Couscous

Hakk rødløk og vårløk. Kutt soltørket tomat og oliven i store biter. Finhakk chili. Kok couscous i kyllingkraft etter oppskrift på pakken, ha i frisk, grovhakket mynte. Fordel couscousen på et stort serveringsfat. Rør inn løk, soltørket tomat, hele mandler, oliven og chili.

Tzatziki:

Riv slangeagurk med råkostjern eller kutt den i staver, dryss på salt. La trekke i 5–10 minutter og press ut vannet. Bland agurken sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle sener og uønsket fett fra lammesadelen. Pensle med olje og krydre med pepper og salt.
Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 220 C.
Plasser lammesadelen på den ene siden av grillristen, og brun den over direkte varme. Flytt den inn på midten av risten. Sett et steketermometer i kjøttet. For medium-rå skal kjernetemperaturen være på 58 C. Senk temperaturen på grillen til 180 C og stek ferdig på indirekte varme. Husk å ha igjen lokket. Sjekk temperaturen innimellom.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Couscous

Hakk rødløk og vårløk. Kutt soltørket tomat og oliven i store biter. Finhakk chili. Kok couscous i kyllingkraft etter oppskrift på pakken, ha i frisk, grovhakket mynte. Fordel couscousen på et stort serveringsfat. Rør inn løk, soltørket tomat, hele mandler, oliven og chili.

Tzatziki:

Riv slangeagurk med råkostjern eller kutt den i staver, dryss på salt. La trekke i 5–10 minutter og press ut vannet. Bland agurken sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?