Til hovedinnhold

Lapskaus av lam

3 h
8 varer
269
Lapskaus av lam

Kokk Bård Greni viser hvordan vi kan lage deilig middager av de ulike delene på lammet. Til lapskausen bruker han lammebog, som er forlabben til lammet. Godt med tid i gryten gjør kjøttet mørt og smakfullt, sier han.
Tips: Denne kan gjerne lages dagen før. En lapskaus smaker alltid best dag to.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammebog
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 250 g sellerirot
  • 250 g kålrot
  • 250 g småpoteter
  • 1 l vann
  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammebog
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 250 g sellerirot
  • 250 g kålrot
  • 250 g småpoteter
  • 1 l vann
  • 100 g smør
Alle ingrediensene kuttes i terninger. Hver for seg brunes så alle ingrediensene godt i en stekepanne med smør
Ha ingrediensene i en kjele, og kok ut stekepannen med vann i cirka ett minutt. Hell deretter vannet over i kjelen, og kok til kjøtt og grønnsaker er møre. Koker du lapskausen lenge nok, reduseres vesken og du trenger ikke å jevne etterpå. Jeg pleier og koke opp på full varme, før jeg skrur ned til middels varme og lar lapskausen småkoke i 2–3 timer.
woman cooking

Bon appetit!

Alle ingrediensene kuttes i terninger. Hver for seg brunes så alle ingrediensene godt i en stekepanne med smør
Ha ingrediensene i en kjele, og kok ut stekepannen med vann i cirka ett minutt. Hell deretter vannet over i kjelen, og kok til kjøtt og grønnsaker er møre. Koker du lapskausen lenge nok, reduseres vesken og du trenger ikke å jevne etterpå. Jeg pleier og koke opp på full varme, før jeg skrur ned til middels varme og lar lapskausen småkoke i 2–3 timer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?