Til hovedinnhold

Tacosuppe med kylling

30 min
17 varer
298
Tacosuppe med kylling

Tacosuppe med kylling er den perfekte fredagssuppen! Topp med avokado og sprø tortillastrimler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
  • 1 stk løk, eller rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 dl maiskorn
  • 2 stykker tortillalefse
  • olje, nøytral

Til servering

  • jalapeño, finsnittet
  • avokado, i små biter
  • fetaost, smuldret
  • koriander

Slik gjør du:

  • 600 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
  • 1 stk løk, eller rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 dl maiskorn
  • 2 stykker tortillalefse
  • olje, nøytral

Til servering

  • jalapeño, finsnittet
  • avokado, i små biter
  • fetaost, smuldret
  • koriander
Skjær kyllingen i små biter. Hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Fjern frøene for å fjerne litt av heten.
Fres løk, hvitløk og chili i en skvett olje i en kasserolle. Fres under omrøring til løken er helt myk og gjerne litt gyllen.
Tilsett kraft og tomater. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Skjær tortillalefsene i strimler, vend strimlene med litt olje og fordel dem utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek strimlene midt i ovnen til de blir gylne og sprø, cirka 10 minutter.
Stek kyllingbitene gylne over høy varme i en stekepanne med litt olje.
Tilsett spisskummen, paprika, oregano og korianderfrø når kyllingen har fått farge. Fres videre under omrøring i et minutts tid og ha alt over i suppa sammen med mais. Pass på å få med alt krydderet fra pannen. Kok den gjerne ut med en skvett vann.
Kok opp og la suppa putre i et par tre minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med finsnittet jalapeño, grovhakket koriander, avokado i biter, smuldret fetaost og sprø tortilla.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i små biter. Hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Fjern frøene for å fjerne litt av heten.
Fres løk, hvitløk og chili i en skvett olje i en kasserolle. Fres under omrøring til løken er helt myk og gjerne litt gyllen.
Tilsett kraft og tomater. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Skjær tortillalefsene i strimler, vend strimlene med litt olje og fordel dem utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek strimlene midt i ovnen til de blir gylne og sprø, cirka 10 minutter.
Stek kyllingbitene gylne over høy varme i en stekepanne med litt olje.
Tilsett spisskummen, paprika, oregano og korianderfrø når kyllingen har fått farge. Fres videre under omrøring i et minutts tid og ha alt over i suppa sammen med mais. Pass på å få med alt krydderet fra pannen. Kok den gjerne ut med en skvett vann.
Kok opp og la suppa putre i et par tre minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med finsnittet jalapeño, grovhakket koriander, avokado i biter, smuldret fetaost og sprø tortilla.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?