Til hovedinnhold

Brun kyllingkraft

2 h 30 min
9 varer
123
Brun kyllingkraft

Har du litt ekstra tid om dagen, eller kanskje du har lyst til å lære noen nytt, så synes jeg du skal kjøpe en hel kylling, beine den ut – for så å koke kraft på skrog og avskjær. God økonomi er det også. Og en ting kjøpekraften aldri vil komme i nærheten av, er stoltheten over å servere noe selvlaget og selvkokt.

Oppskriften gir cirka 1 liter. 

Tips: Har du en slump med hvitvin stående kan du tilsette den før du har i vann.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk kylling, stor, skrog og avskjær
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot, liten
  • 1 bit purreløk
  • 1 bit sellerirot
  • persillekvister
  • 1 klype salt
  • olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, stor, skrog og avskjær
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot, liten
  • 1 bit purreløk
  • 1 bit sellerirot
  • persillekvister
  • 1 klype salt
  • olje, nøytral
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.

Tips

Når du først er i gang med kraftkoking kan du like gjerne koke en større porsjon hvis du har mulighet til det, og fryse ned den ferdige kraften til senere bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Skyll vekk eventuelle rester av blod og lignende. Del skrog og avskjær i mindre biter.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Rens og skjær alle grønnsakene i små biter. Bruk en passende gryte, og brun bein og grønnsaker godt over høy varme.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
Hell over kaldt vann så det dekker (men ikke for mye) og tilsett en god klype salt. Kok opp og skum vekk eventuelle urenheter som legger seg på toppen.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
La kraften småputre et par timers tid. Sil kraften gjennom en fin sil.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.
Kraften kan gjerne kokes inn for en kraftigere smak, det er litt avhengig av hva du skal bruke den til. Bruk kraften med det samme, eller avkjøl og oppbevar kyllingkraften i kjøleskapet.

Tips

Når du først er i gang med kraftkoking kan du like gjerne koke en større porsjon hvis du har mulighet til det, og fryse ned den ferdige kraften til senere bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?