Til hovedinnhold

Bærhurra for 17. mai!

15 min
9 varer
10
Bærhurra for 17. mai!

La brødskiva ligge og start 17. mai-feiringen med enkle fruktsnacks som ser ut som små norske flagg. Er du en av dem som har litt ekstra tid på morgenen kan du lage Slottet med kongefamilien for den komplette 17. mai-tallerkenen. Hipp, hipp, hurra!

Ingredienser

1
porsjoner
  • 7 stykker jordbær
  • 7 stykker blåbær
  • 1 skive(r) ananas
  • vaniljekesam
  • 1 porsjon banan
  • 8 stykker sjokolade, knapper
  • solsikkefrø
  • mandelflak
  • lompe

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 7 stykker jordbær
  • 7 stykker blåbær
  • 1 skive(r) ananas
  • vaniljekesam
  • 1 porsjon banan
  • 8 stykker sjokolade, knapper
  • solsikkefrø
  • mandelflak
  • lompe
Steg 1: For å lage flaggbærene, kutt bunn og topp av et jordbær. Skjær til en liten grop øverst på jordbæret. Gjenta dette med så mange bær du måtte ønske.
Steg 1: For å lage flaggbærene, kutt bunn og topp av et jordbær. Skjær til en liten grop øverst på jordbæret. Gjenta dette med så mange bær du måtte ønske.
Steg 2: Fyll bærene forsiktig med en liten teskje vaniljekesam. Del blåbær i fire like deler og legg dem på. Voila, enkle og smakfulle bærmunnfuller!
Steg 2: Fyll bærene forsiktig med en liten teskje vaniljekesam. Del blåbær i fire like deler og legg dem på. Voila, enkle og smakfulle bærmunnfuller!
Steg 3: Hvis du vil gjøre fruktfatet enda mer stemningsfullt på 17.mai kan du lage Slottet også. Skjær en ananasskive inn i et helt rektangel og en liten trekant. Del opp en bananbit i strimler som stolper, og bruk f.eks sjokoladeknapper som vinduer. Smør på vaniljekesam nederst, og legg på mandelflak-bueganger.
Steg 3: Hvis du vil gjøre fruktfatet enda mer stemningsfullt på 17.mai kan du lage Slottet også. Skjær en ananasskive inn i et helt rektangel og en liten trekant. Del opp en bananbit i strimler som stolper, og bruk f.eks sjokoladeknapper som vinduer. Smør på vaniljekesam nederst, og legg på mandelflak-bueganger.
Steg 4: Sett alt sammen på fatet. Hvis tiden og lysten strekker til, kan kan du lage et norsk flagg av restene til å vaie øverst ved å smøre en lompebit eller lignende med vaniljekesam, og legge på jordbærskiver og blåbærstrimler (evt. blåbærsyltetøy). Kongefamilien av solsikkefrø hilser på folket fra balkongen!
Steg 4: Sett alt sammen på fatet. Hvis tiden og lysten strekker til, kan kan du lage et norsk flagg av restene til å vaie øverst ved å smøre en lompebit eller lignende med vaniljekesam, og legge på jordbærskiver og blåbærstrimler (evt. blåbærsyltetøy). Kongefamilien av solsikkefrø hilser på folket fra balkongen!
woman cooking

Bon appetit!

Steg 1: For å lage flaggbærene, kutt bunn og topp av et jordbær. Skjær til en liten grop øverst på jordbæret. Gjenta dette med så mange bær du måtte ønske.
Steg 1: For å lage flaggbærene, kutt bunn og topp av et jordbær. Skjær til en liten grop øverst på jordbæret. Gjenta dette med så mange bær du måtte ønske.
Steg 2: Fyll bærene forsiktig med en liten teskje vaniljekesam. Del blåbær i fire like deler og legg dem på. Voila, enkle og smakfulle bærmunnfuller!
Steg 2: Fyll bærene forsiktig med en liten teskje vaniljekesam. Del blåbær i fire like deler og legg dem på. Voila, enkle og smakfulle bærmunnfuller!
Steg 3: Hvis du vil gjøre fruktfatet enda mer stemningsfullt på 17.mai kan du lage Slottet også. Skjær en ananasskive inn i et helt rektangel og en liten trekant. Del opp en bananbit i strimler som stolper, og bruk f.eks sjokoladeknapper som vinduer. Smør på vaniljekesam nederst, og legg på mandelflak-bueganger.
Steg 3: Hvis du vil gjøre fruktfatet enda mer stemningsfullt på 17.mai kan du lage Slottet også. Skjær en ananasskive inn i et helt rektangel og en liten trekant. Del opp en bananbit i strimler som stolper, og bruk f.eks sjokoladeknapper som vinduer. Smør på vaniljekesam nederst, og legg på mandelflak-bueganger.
Steg 4: Sett alt sammen på fatet. Hvis tiden og lysten strekker til, kan kan du lage et norsk flagg av restene til å vaie øverst ved å smøre en lompebit eller lignende med vaniljekesam, og legge på jordbærskiver og blåbærstrimler (evt. blåbærsyltetøy). Kongefamilien av solsikkefrø hilser på folket fra balkongen!
Steg 4: Sett alt sammen på fatet. Hvis tiden og lysten strekker til, kan kan du lage et norsk flagg av restene til å vaie øverst ved å smøre en lompebit eller lignende med vaniljekesam, og legge på jordbærskiver og blåbærstrimler (evt. blåbærsyltetøy). Kongefamilien av solsikkefrø hilser på folket fra balkongen!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?