Til hovedinnhold

Enkel appelsinkake til påske

1 h 30 min
12 varer
1.5k
Enkel appelsinkake til påske
Kristine Ilstad - Det søte liv

Med hjemmebakt kake blir påsken mye hyggeligere, og hva passer vel bedre enn appelsinkake til påske! 

Dette er en nydelig og enkel kake med appelsin og gulrot. Den gode appelsinsmaken kommer av at det er presset appelsinsaft i både kakedeigen og glasuren. I tillegg dynkes kaken med appelsinsaft når den tas ut av ovnen. Revet gulrot i deigen gjør kaken ekstra saftig.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 150 g gulrot, skrelt vekt

Til dynking

  • 1 stk appelsin, presset saft

Glasur

  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 4 dl melis

Pynt

  • 2 ss kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 4.5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss appelsinskall, fint revet
  • 150 g gulrot, skrelt vekt

Til dynking

  • 1 stk appelsin, presset saft

Glasur

  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 4 dl melis

Pynt

  • 2 ss kakestrøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre i deigen sammen med appelsinjuice.
Riv appelsinskallet og vend dette inn i deigen til slutt sammen med fint revet gulrot.
Hell deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 45 minutter.
Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken. La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken. La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat. Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt.
Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat. Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre i deigen sammen med appelsinjuice.
Riv appelsinskallet og vend dette inn i deigen til slutt sammen med fint revet gulrot.
Hell deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 45 minutter.
Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken. La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften ut av appelsinen og hell dette over den varme kaken. La kaken stå og avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat. Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt.
Ta kaken ut av formen og flytt den forsiktig over på et fat. Rør sammen appelsinjuice og melis til en passe tykk glasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?