Til hovedinnhold

Rotfrukt-røsti med yogurt- og tahinidressing

30 min
13 varer
359
Rotfrukt-røsti med yogurt- og tahinidressing

Små rotfruktrøsti kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing. 

Oppskriften gir cirka 12 stk.

Tips: Serveres gjerne med et speilegg i tillegg – til frokost, lunsj eller kvelds. Har du ikke tahini (sesampasta) kan du lage en yoghurtdressing og heller tilsette godt med ristede sesamfrø (kan eventuelt moses i en morter)

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
  • 1 stk gul løk, liten
  • 3 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • 3 ss hvetemel

Dressing

  • 2 dl yogurt, naturell
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • sesamfrø

Slik gjør du:

  • 1 l rotfrukt, gulrot, pastinakk, sellerirot og rødbet
  • 1 stk gul løk, liten
  • 3 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • 3 ss hvetemel

Dressing

  • 2 dl yogurt, naturell
  • 2 ss tahini
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • sesamfrø
Riv løken og bland sammen revne grønnsaker, løk, mel og persille. Krydre med salt og pepper. Stek små «pletter» over middels varme i en blanding av smør og olje.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server plettene med dressing og gjerne avokado i skiver. Dryss over sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Riv løken og bland sammen revne grønnsaker, løk, mel og persille. Krydre med salt og pepper. Stek små «pletter» over middels varme i en blanding av smør og olje.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt.
Server plettene med dressing og gjerne avokado i skiver. Dryss over sesamfrø.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?