Til hovedinnhold

Gulrotkakevafler

45 min
14 varer
874
Vafler med smak av gulrotkake

Gulrotkakevafler er vaflene som smaker gulrotkake!

Disse vaflene blir myke og kjempegode, og inneholder revet gulrot, krydder og hakkede valnøtter. Vaflene smaker veldig godt bare med et melisdryss, men du kan også legge vaffelhjertene sammen to og to med ostekrem mellom.

Det er ikke så mye sukker i vaflene, så dersom du vil spise vaflene uten ostekrem, kan du gjerne øke mengden sukker til 5 spiseskjeer.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts muskat
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk egg
  • 4 dl kulturmelk, eller kefir
  • 25 g smør, smeltet
  • 3 dl gulrøtter, fint revet
  • 2 dl valnøtter, fint hakkede

Ostekrem (valgfritt)

  • 100 g kremost
  • 25 g smør, romtemperert
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 175 g melis

Pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts muskat
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stk egg
  • 4 dl kulturmelk, eller kefir
  • 25 g smør, smeltet
  • 3 dl gulrøtter, fint revet
  • 2 dl valnøtter, fint hakkede

Ostekrem (valgfritt)

  • 100 g kremost
  • 25 g smør, romtemperert
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 175 g melis

Pynt

  • 2 ss melis
Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og surmelk og bland i.
Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk cirka 2 store ss deig per vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og surmelk og bland i.
Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 minutter.
Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk cirka 2 store ss deig per vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediensene sammen med en håndmikser.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
Server vaflene nystekte og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?