Til hovedinnhold

Hjemmelaget Bali kyllinggryte

45 min
17 varer
3.8k
Hjemmelaget Bali-kyllinggryte
Krister Sørbø

Bali kyllinggryte er en kremet gryte med biter av eple og ananas. Her er inspirasjonen hentet fra posefavoritten Bali kyllinggryte, men gryten er 100 prosent hjemmelaget med ferske råvarer. Server med ris.
Tips: Istedenfor karripulver kan du bruke rød eller gul currypaste. Smak sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk løk
  • 1 stk eple
  • 600 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 0.25 stk ananas
  • 1 stk rød paprika, liten
  • 1.5 ss karripulver
  • 1 ts paprikapulver, (kan sløyfes)
  • 1 klype tørket chili
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss maisenna
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • ris, til servering
  • koriander, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk løk
  • 1 stk eple
  • 600 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 0.25 stk ananas
  • 1 stk rød paprika, liten
  • 1.5 ss karripulver
  • 1 ts paprikapulver, (kan sløyfes)
  • 1 klype tørket chili
  • 3 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss maisenna
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • ris, til servering
  • koriander, til pynt
Hakk løken. Skjær eplet i små terninger, strimle kyllingen og skjær ananas og paprika i små biter.
Fres ingefær og løk i smør eller olje i en kasserolle til løken er myk og litt gyllen.
Tilsett eple (spar litt til pynt), paprika, karri, paprikapulver og chili. La det frese under omrøring i et par minutter.
Tilsett fløte og kokosmelk. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 10 min. Rør ut maisenna med en liten klunk vann og jevn sausen med maisennablandingen.
Stek kyllingen gyllen i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og ha kyllingen over i sausen sammen med ananas. La det putre videre i 5-10 min til kyllingen er gjennomkokt. Juster smaken med salt og pepper.
Serveres med kokt ris, koriander og gjerne litt varmt nanbrød.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk løken. Skjær eplet i små terninger, strimle kyllingen og skjær ananas og paprika i små biter.
Fres ingefær og løk i smør eller olje i en kasserolle til løken er myk og litt gyllen.
Tilsett eple (spar litt til pynt), paprika, karri, paprikapulver og chili. La det frese under omrøring i et par minutter.
Tilsett fløte og kokosmelk. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 10 min. Rør ut maisenna med en liten klunk vann og jevn sausen med maisennablandingen.
Stek kyllingen gyllen i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og ha kyllingen over i sausen sammen med ananas. La det putre videre i 5-10 min til kyllingen er gjennomkokt. Juster smaken med salt og pepper.
Serveres med kokt ris, koriander og gjerne litt varmt nanbrød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?