Til hovedinnhold

Italiensk gryte

45 min
17 varer
2.5k
italiensk gryte

Denne italienske gryten er inspirert av en kjent og kjær traver i tørrvarehyllen, men her laget av ferske råvarer. 
Tips: Rør inn en skvett melk eller fløte hvis du ønsker en kremet saus.  

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ts oregano, tørket
  • 0.5 ts fennikelfrø, knust
  • 1 klype tørket chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (a 400 g)
  • 8 dl kjøttkraft
  • 250 g spagetti
  • 10 stykker cherrytomater
  • 2.5 dl erter, frosne, grønne som er tinte
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • basilikum, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ts oregano, tørket
  • 0.5 ts fennikelfrø, knust
  • 1 klype tørket chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (a 400 g)
  • 8 dl kjøttkraft
  • 250 g spagetti
  • 10 stykker cherrytomater
  • 2.5 dl erter, frosne, grønne som er tinte
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • basilikum, frisk
Finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær paprikaen i små biter.
Bruk en romslig gryte og fres kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett paprika, oregano, fennikel, chili og tomatpure og bland alt godt sammen. Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker.
Knekk spagettien i små biter rett oppi gryten.
Tilsett delte eller hele cherrytomater og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryten.
Rør inn ertene og dryss over hakket frisk basilikum.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær paprikaen i små biter.
Bruk en romslig gryte og fres kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett paprika, oregano, fennikel, chili og tomatpure og bland alt godt sammen. Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker.
Knekk spagettien i små biter rett oppi gryten.
Tilsett delte eller hele cherrytomater og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryten.
Rør inn ertene og dryss over hakket frisk basilikum.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?