Til hovedinnhold

Hvit kake med sjokoladekrem

1 h
12 varer
140
Hvit kake med sjokoladekrem

Hvit kake med sjokoladekrem er en trendy, luftig, søt og supersaftig kake dekket med en fyldig sjokoladesmørkrem. Her er kremen overøst med granateplekjerner, men jordbær og bringebær blir også både friskt og lekkert.

Du trenger to springformer, cirka 20 cm. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 180 g smør, romtemperert
  • 350 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2.5 ts bakepulver
  • 120 g rømme
  • 2.5 dl melk

Sjokoladekrem

  • 300 g smør, romtemperert
  • 350 - 500 g melis, evt mer
  • 65 g kakao
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Til pynt

  • granateplekjerner

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 180 g smør, romtemperert
  • 350 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g hvetemel, gjerne ekstra finsiktet
  • 2.5 ts bakepulver
  • 120 g rømme
  • 2.5 dl melk

Sjokoladekrem

  • 300 g smør, romtemperert
  • 350 - 500 g melis, evt mer
  • 65 g kakao
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Til pynt

  • granateplekjerner
Varm ovnen til 175 grader. Bruk to springformer (cirka 20 cm i diameter) og kle formene med bakepapir.
Visp smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis. Visp inn eggehvitene litt etter litt.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det tørre inn i røren vekselsvis med rømme og melk. Røren skal bli glatt og jevn, men unngå å røre for mye.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene midt i ovnen i cirka 24 minutter. Avkjøl først i formene og så videre på rist. Gjerne opp-ned.
Visp smøret til kremen glatt, lyst og luftig. Tilsett melis, kakao og vanilje. Visp alt godt sammen, stopp maskinen et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen. Spe med melk og pisk sjokoladekremen luftig.
Legg den ene bunnen på et passende fat og smør over et jevnt lag sjokoladekrem. Legg på den andre bunnen og topp med resten av kremen. Dekk også sidene hvis du vil. Dryss over granateplekjerner hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Bruk to springformer (cirka 20 cm i diameter) og kle formene med bakepapir.
Visp smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis. Visp inn eggehvitene litt etter litt.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det tørre inn i røren vekselsvis med rømme og melk. Røren skal bli glatt og jevn, men unngå å røre for mye.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene midt i ovnen i cirka 24 minutter. Avkjøl først i formene og så videre på rist. Gjerne opp-ned.
Visp smøret til kremen glatt, lyst og luftig. Tilsett melis, kakao og vanilje. Visp alt godt sammen, stopp maskinen et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen. Spe med melk og pisk sjokoladekremen luftig.
Legg den ene bunnen på et passende fat og smør over et jevnt lag sjokoladekrem. Legg på den andre bunnen og topp med resten av kremen. Dekk også sidene hvis du vil. Dryss over granateplekjerner hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?