Til hovedinnhold

Sjokoladekake med kefir

1 h
17 varer
1.9k
Sjokoladekake med kefir

Sjokoladekake med kefir er litt mektig med innslag av kaffe og rikelig med sjokolade.

Rømme eller kefir i kaken gir både saftighet og en anelse friskhet. Pynt gjerne med revet eller høvlet sjokolade på toppen hvis ønskelig. 

Du trenger en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). 

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g sjokolade
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl vann
  • 0.5 dl bakekakao
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl rømme, eller kefir
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 3 stykker egg, store

Glasur

  • 150 g smør
  • 4 ss kaffe
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g lys kokesjokolade, eller melkesjokolade
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sjokolade
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl vann
  • 0.5 dl bakekakao
  • 3.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl rømme, eller kefir
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 3 stykker egg, store

Glasur

  • 150 g smør
  • 4 ss kaffe
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g lys kokesjokolade, eller melkesjokolade
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
Varm ovnen til 175 grader. Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Kok opp kaffe og vann, skru av varmen og rør inn sjokoladen.
Sikt sammen kakao og mel og bland inn sukker, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Visp sammen rømme, olje og egg.
Rør inn det tørre og sjokoladeblandingen. Rør alt raskt sammen til en jevn røre.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen, tilsett kaffe og rør inn hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker til en tykk og blank glasur. Hvis glasuren viser tegn til å skille seg, kan du vispe inn litt vann for å få den sammen igjen.
Bre glasuren jevnt over kaken.
Avkjøl kaken en halvtimes tid til glasuren har stivnet noe eller spis den med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Kok opp kaffe og vann, skru av varmen og rør inn sjokoladen.
Sikt sammen kakao og mel og bland inn sukker, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Visp sammen rømme, olje og egg.
Rør inn det tørre og sjokoladeblandingen. Rør alt raskt sammen til en jevn røre.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen, tilsett kaffe og rør inn hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker til en tykk og blank glasur. Hvis glasuren viser tegn til å skille seg, kan du vispe inn litt vann for å få den sammen igjen.
Bre glasuren jevnt over kaken.
Avkjøl kaken en halvtimes tid til glasuren har stivnet noe eller spis den med det samme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?