Til hovedinnhold

Spicy gresskarsuppe med nudler

45 min
17 varer
941
Spicy gresskarsuppe med nudler

Det finnes flere typer gresskar, her er det det pæreformede butternutgresskaret som er brukt, også kalt «flaskegresskar». Gresskar kan byttes ut med to store søtpoteter. 

Currypaste kan være ganske sterk, juster chilimengden etter egen gane. Og på grunn av den naturlige sødmen i gresskaret er det viktig med noen gode dråper limesaft for å skape balanse i smakene. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk flaskegresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ss curry paste
  • 2 stk rødløk
  • 1 l kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 1 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 stk brokkoli, liten, evt brokkolini
  • 200 g risnudler
  • koriander, frisk
  • lime
  • salt
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk flaskegresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ss curry paste
  • 2 stk rødløk
  • 1 l kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 1 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 stk brokkoli, liten, evt brokkolini
  • 200 g risnudler
  • koriander, frisk
  • lime
  • salt
  • olje
Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Finhakk eller riv hvitløken og finsnitt chilien (fjerne eventuelt frøene). Rens og finhakk løken.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Kok nudlene som anvist på pakken. Del brokkolien i smale buketter og kok dem noen sekunder i lettsaltet vann.
Fordel nudler og brokkoli i suppeskåler og slå over varm suppe. Dryss over litt frisk koriander og ekstra chili.
woman cooking

Bon appetit!

Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Finhakk eller riv hvitløken og finsnitt chilien (fjerne eventuelt frøene). Rens og finhakk løken.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Kok nudlene som anvist på pakken. Del brokkolien i smale buketter og kok dem noen sekunder i lettsaltet vann.
Fordel nudler og brokkoli i suppeskåler og slå over varm suppe. Dryss over litt frisk koriander og ekstra chili.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?