Til hovedinnhold

Soppgrateng - Pastagrateng med sopp

1 h
13 varer
1.4k
Soppgrateng - Pastagrateng med sopp

Pastagrateng med sopp er skikkelig komfortmat. En soppgrateng med masse god soppsmak og en kremet ostesaus. Gratinert i ovnen og toppet med varmt salviesmør er dette en rett som er en romantisk fredagskveld verdig.

Bruk gjerne litt forskjellige oster i sausen. Mengden kan varieres etter smak. Du kan også bruk kun parmesan hvis du ønsker det. I denne gratengen er det brukt tørket steinsopp, men annen tørket sopp kan også benyttes.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 20 g tørket steinsopp
  • 1 dl vann, varmt
  • 500 g sopp
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl fløte
  • 50 g parmesan
  • 100 g brie, evt gorgonzala eller revet mozzarella
  • 350 g pasta, gjerne rigatoni
  • sitronsaft
  • 50 g smør
  • 2 ss salvieblader, hakket
  • olje, eller smør, til steking

Slik gjør du:

  • 20 g tørket steinsopp
  • 1 dl vann, varmt
  • 500 g sopp
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl fløte
  • 50 g parmesan
  • 100 g brie, evt gorgonzala eller revet mozzarella
  • 350 g pasta, gjerne rigatoni
  • sitronsaft
  • 50 g smør
  • 2 ss salvieblader, hakket
  • olje, eller smør, til steking
Bløtlegg steinsoppen i kokende vann, under lokk i cirka 20-30 minutter. Ta vare på bløtvannet.
Varm ovnen til 200 grader. Rens og del soppen i skiver. Finhakk hvitløken.
Stek soppen gyllen i en stekepanne i en blanding av smør og olje. Tilsett halvparten av hvitløken underveis i stekingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Hakk opp den oppbløtte steinsoppen. Sil vannet over i en kasserolle, tilsett fløte, resten av hvitløken og den hakkede steinsoppen.
Kok opp, trekk kasserollen til side og bland inn osten. Smak sausen til med noen dråper sitronsaft og litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, for osten er salt.
Kok pastaen al dente. Bland nykokt pasta sammen med ostesausen og den stekte soppen. Ha alt over i en passende ildfast form.
Bak gratengen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og pastaen har blitt litt sprø i kantene.
Smelt smøret i en liten panne til det bruser godt. Tilsett salvie og drypp det varme salviesmøret over gratengen før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg steinsoppen i kokende vann, under lokk i cirka 20-30 minutter. Ta vare på bløtvannet.
Varm ovnen til 200 grader. Rens og del soppen i skiver. Finhakk hvitløken.
Stek soppen gyllen i en stekepanne i en blanding av smør og olje. Tilsett halvparten av hvitløken underveis i stekingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Hakk opp den oppbløtte steinsoppen. Sil vannet over i en kasserolle, tilsett fløte, resten av hvitløken og den hakkede steinsoppen.
Kok opp, trekk kasserollen til side og bland inn osten. Smak sausen til med noen dråper sitronsaft og litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, for osten er salt.
Kok pastaen al dente. Bland nykokt pasta sammen med ostesausen og den stekte soppen. Ha alt over i en passende ildfast form.
Bak gratengen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og pastaen har blitt litt sprø i kantene.
Smelt smøret i en liten panne til det bruser godt. Tilsett salvie og drypp det varme salviesmøret over gratengen før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?