Til hovedinnhold

Østers Rockefeller

30 min
12 varer
34
Østers Rockefeller

Aksel Steen driver østersbaren Eff Eff i Oslo, og deler her oppskriften på Østers Rockefeller.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk østers
  • 1 stk sitron
  • salt, grovsalt
  • 60 g smør
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stilk stangselleri, finhakket, ta vare på bladene
  • 0.5 stk fennikel, finhakket, ta vare på de grønne urtene
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilk vårløk, finhakket, legg det grønne til siden
  • 1 ss absint
  • 30 g bladpersille
  • 20 g brødkrumme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk østers
  • 1 stk sitron
  • salt, grovsalt
  • 60 g smør
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 stilk stangselleri, finhakket, ta vare på bladene
  • 0.5 stk fennikel, finhakket, ta vare på de grønne urtene
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilk vårløk, finhakket, legg det grønne til siden
  • 1 ss absint
  • 30 g bladpersille
  • 20 g brødkrumme
Stek sjalottløk, stangselleri, fennikel, hvit-løk og de hvite vårløkstilkene til alt er blitt mykt. Tilsett en liten klype salt og absint.
Kjør alt glatt i hurtigmikser. Tilsett blad-persille, selleriblader, fennikelurter og resten av vårløken. Kjør videre i hurtigmikser. Tilsett brødkrom og kjør videre.
Åpne østersene, sett på et brett med grovsalt så de står stabilt. Ha over grønn-sakssmøret.
Stek under grillelement på høy varme i ca. 5 minutter, eller til de blir litt mørke i kanten. Følg med underveis.
Server med sitronbåt.
woman cooking

Bon appetit!

Stek sjalottløk, stangselleri, fennikel, hvit-løk og de hvite vårløkstilkene til alt er blitt mykt. Tilsett en liten klype salt og absint.
Kjør alt glatt i hurtigmikser. Tilsett blad-persille, selleriblader, fennikelurter og resten av vårløken. Kjør videre i hurtigmikser. Tilsett brødkrom og kjør videre.
Åpne østersene, sett på et brett med grovsalt så de står stabilt. Ha over grønn-sakssmøret.
Stek under grillelement på høy varme i ca. 5 minutter, eller til de blir litt mørke i kanten. Følg med underveis.
Server med sitronbåt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?