Til hovedinnhold

Sopp stroganoff

30 min
16 varer
2.1k
Sopp stroganoff

"Jeg hadde lyst til å lage en kjøttfri versjon av en klassisk gryterett, og da ble denne retten til! Hvis du vil lage en litt mer spennende versjon, bytter du ut sjampinjong med aromasopp eller portobellosopp. Du kan også bytte ut vann og soyasaus med kjøttkraft om du ikke vil at retten skal være vegetarisk. Og ha gjerne litt rødvinsrester i om du har!"
Oppskrift og foto er hentet fra "Middag for 25 kroner - 52 billige middager" av Marie Thrane, Gyldendal

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g sopp, sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss matolje
  • 2 ts timian
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk paprika
  • 1 boks crème fraîche
  • salt
  • pepper

Potetstappe

  • 8 stk poteter, evt. 10
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g sopp, sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss matolje
  • 2 ts timian
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk paprika
  • 1 boks crème fraîche
  • salt
  • pepper

Potetstappe

  • 8 stk poteter, evt. 10
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • salt
  • pepper
Kutt løken i små biter og finhakk hvitløken. Stek i en varm gryte med litt olje.
Kutt soppen i skiver og ha dem i gryta sammen med timian. La steke til soppen har sluttet å avgi fuktighet.
Tilsett tomatpuré og la det får litt tid i gryta før du har i vann og soyasaus.
Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger, og paprikaen i litt større biter. Ha dem i gryta og la koke i et par minutter.
Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Lag potetstappe. Begynn med å skrelle potetene og koke dem møre. Kutt gjerne potetene i mindre biter for å redusere koketiden.
Mos potetene med en potetstapper eller stavmikser. Rør inn smør og melk og smak til med salt og peppe
woman cooking

Bon appetit!

Kutt løken i små biter og finhakk hvitløken. Stek i en varm gryte med litt olje.
Kutt soppen i skiver og ha dem i gryta sammen med timian. La steke til soppen har sluttet å avgi fuktighet.
Tilsett tomatpuré og la det får litt tid i gryta før du har i vann og soyasaus.
Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger, og paprikaen i litt større biter. Ha dem i gryta og la koke i et par minutter.
Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Lag potetstappe. Begynn med å skrelle potetene og koke dem møre. Kutt gjerne potetene i mindre biter for å redusere koketiden.
Mos potetene med en potetstapper eller stavmikser. Rør inn smør og melk og smak til med salt og peppe
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?