Til hovedinnhold

Nicolai Ellitsgaard Pedersens lammelår

3 h 30 min
10 varer
320
Nicolai Ellitsgaard Pedersens lammelår

Dette er en oppskrift som kokk Nicolai Ellitsgaard Pedersen har fått av sin danske mormor, og som er et kjært barndomsminne.
- Du kan bruke lammelår, men sau vil også funke bra, kanskje enda bedre, sier Ellitsgaard Pedersen.
- Alt av middelhavsurter går fint i kryddermiksen, det er ingen fasit her på hva som er rett eller galt. Jeg pleier å blande rosmarin, salvie, timian, merian, fennikelfrø, persille, basilikum og sar eller bønneurt.
Selv pleier han å plukke inn urtene fra hagen når sesongen er på hell, for å tørke dem så han kan bruke dem gjennom vinteren.
Ellitsgaard Pedersen pleier å servere retten med en god grønn salat med fetaost, og noen småskåler med tomater og oliven - gjerne kalamata - ved siden av.
- Jeg liker også å ha litt godt brød, og gjerne også litt myntegelé.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammelår
  • 800 g poteter, kokefaste
  • 1 stk kepaløk
  • 6 fedd hvitløk
  • provencekrydder
  • 1 l kyllingkraft
  • sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • salt
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lammelår
  • 800 g poteter, kokefaste
  • 1 stk kepaløk
  • 6 fedd hvitløk
  • provencekrydder
  • 1 l kyllingkraft
  • sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • salt
  • olivenolje
Sett ovnen på 200 grader, før du krydrer lammet med kryddermiksen, samt salt og pepper (vær raus her).
Brun kjøttet i olivenolje i en støpejernsgryte (som tåler å stå i ovnen). Når kjøttet er passelig brunt, tar du kjøttet ut av gryten, og tar gryten bort fra varmen.
Tilsett grovkuttet løk, hvitløk og poteter som er skrelt og skåret i skiver, og surr det litt rundt på ettervarmen i gryten.
Så tilsetter du kraften, ha i så mye at potetene er dekket, før du legger lammet på toppen. Legg i litt mer kryddermiks, salt og pepper, og laurbærblad i kraften.
Sett på lokket på gryten, og sett den i ovnen. Skru så temperaturen ned til 120 grader. Steketiden er litt avhengig av størrelsen på lammelåret, men beregn 2 til 3 timer. Potetene skal heller ikke kokes i stykker, men skal ha litt tyggemotstand.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader, før du krydrer lammet med kryddermiksen, samt salt og pepper (vær raus her).
Brun kjøttet i olivenolje i en støpejernsgryte (som tåler å stå i ovnen). Når kjøttet er passelig brunt, tar du kjøttet ut av gryten, og tar gryten bort fra varmen.
Tilsett grovkuttet løk, hvitløk og poteter som er skrelt og skåret i skiver, og surr det litt rundt på ettervarmen i gryten.
Så tilsetter du kraften, ha i så mye at potetene er dekket, før du legger lammet på toppen. Legg i litt mer kryddermiks, salt og pepper, og laurbærblad i kraften.
Sett på lokket på gryten, og sett den i ovnen. Skru så temperaturen ned til 120 grader. Steketiden er litt avhengig av størrelsen på lammelåret, men beregn 2 til 3 timer. Potetene skal heller ikke kokes i stykker, men skal ha litt tyggemotstand.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?