Til hovedinnhold

Nicolai Ellitsgaard Pedersens lammelår

3 h 30 min
10 varer
311
Nicolai Ellitsgaard Pedersens lammelår

Dette er en oppskrift som kokk Nicolai Ellitsgaard Pedersen har fått av sin danske mormor, og som er et kjært barndomsminne.
- Du kan bruke lammelår, men sau vil også funke bra, kanskje enda bedre, sier Ellitsgaard Pedersen.
- Alt av middelhavsurter går fint i kryddermiksen, det er ingen fasit her på hva som er rett eller galt. Jeg pleier å blande rosmarin, salvie, timian, merian, fennikelfrø, persille, basilikum og sar eller bønneurt.
Selv pleier han å plukke inn urtene fra hagen når sesongen er på hell, for å tørke dem så han kan bruke dem gjennom vinteren.
Ellitsgaard Pedersen pleier å servere retten med en god grønn salat med fetaost, og noen småskåler med tomater og oliven - gjerne kalamata - ved siden av.
- Jeg liker også å ha litt godt brød, og gjerne også litt myntegelé.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammelår
  • 800 g poteter, kokefaste
  • 1 stk kepaløk
  • 6 fedd hvitløk
  • provencekrydder
  • 1 l kyllingkraft
  • sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • salt
  • olivenolje

Slik gjør du:

  • 1 stk lammelår
  • 800 g poteter, kokefaste
  • 1 stk kepaløk
  • 6 fedd hvitløk
  • provencekrydder
  • 1 l kyllingkraft
  • sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • salt
  • olivenolje
Sett ovnen på 200 grader, før du krydrer lammet med kryddermiksen, samt salt og pepper (vær raus her).
Brun kjøttet i olivenolje i en støpejernsgryte (som tåler å stå i ovnen). Når kjøttet er passelig brunt, tar du kjøttet ut av gryten, og tar gryten bort fra varmen.
Tilsett grovkuttet løk, hvitløk og poteter som er skrelt og skåret i skiver, og surr det litt rundt på ettervarmen i gryten.
Så tilsetter du kraften, ha i så mye at potetene er dekket, før du legger lammet på toppen. Legg i litt mer kryddermiks, salt og pepper, og laurbærblad i kraften.
Sett på lokket på gryten, og sett den i ovnen. Skru så temperaturen ned til 120 grader. Steketiden er litt avhengig av størrelsen på lammelåret, men beregn 2 til 3 timer. Potetene skal heller ikke kokes i stykker, men skal ha litt tyggemotstand.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader, før du krydrer lammet med kryddermiksen, samt salt og pepper (vær raus her).
Brun kjøttet i olivenolje i en støpejernsgryte (som tåler å stå i ovnen). Når kjøttet er passelig brunt, tar du kjøttet ut av gryten, og tar gryten bort fra varmen.
Tilsett grovkuttet løk, hvitløk og poteter som er skrelt og skåret i skiver, og surr det litt rundt på ettervarmen i gryten.
Så tilsetter du kraften, ha i så mye at potetene er dekket, før du legger lammet på toppen. Legg i litt mer kryddermiks, salt og pepper, og laurbærblad i kraften.
Sett på lokket på gryten, og sett den i ovnen. Skru så temperaturen ned til 120 grader. Steketiden er litt avhengig av størrelsen på lammelåret, men beregn 2 til 3 timer. Potetene skal heller ikke kokes i stykker, men skal ha litt tyggemotstand.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?