Til hovedinnhold

Risotto med blåskjell

1 h
13 varer
830
Risotto med blåskjell

Risotto med blåskjell smaker kjempegodt med litt parmesan, og tilsett gjerne også en klype safran for ekstra farge. Det er jo egentlig litt «forbudt» å blande parmesan med sjømat, men det kan anbefales å bryte denne regelen innimellom. Det blir nemlig kjempegodt!

Ingredienser

4
porsjoner

Blåskjell

  • 2 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin

Risotto

  • 300 g risottoris
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.8 l blåskjellkraft
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 klype safran, (kan sløyfes)
  • 100 g usaltet smør
  • 2 håndfull parmesan, revet (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 4 ss friske urter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blåskjell

  • 2 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 4 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin

Risotto

  • 300 g risottoris
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 2 stykker sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.8 l blåskjellkraft
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 klype safran, (kan sløyfes)
  • 100 g usaltet smør
  • 2 håndfull parmesan, revet (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 4 ss friske urter, hakkede
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen.
Legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. Rist på gryten et par ganger underveis i dampingen.
Sil kraften og plukk ut skjellmaten. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg.
Kok opp blåskjellkraften.
Varm olivenoljen i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ris. Fres under omrøring til risen blir blank.
Tilsett vinen og fres videre til vinen har fordampet. Ha i en klype safran og spe med den varme kraften, en stor øse om gangen.
Rør hele tiden med en tresleiv. La risen absorbere væsken før du tilsetter mer. Fortsett til risen er klar, cirka 18 minutter.
Rør inn kaldt smør i terninger, parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og spe med litt mer kraft eller vann hvis risottoen er for tykk.
Bland til slutt inn blåskjell og urter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en romslig gryte, tilsett olje og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir blank og myk. Tilsett blåskjell og rør alt godt sammen.
Legg på lokk og damp skjellene til de har åpnet seg. Rist på gryten et par ganger underveis i dampingen.
Sil kraften og plukk ut skjellmaten. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg.
Kok opp blåskjellkraften.
Varm olivenoljen i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ris. Fres under omrøring til risen blir blank.
Tilsett vinen og fres videre til vinen har fordampet. Ha i en klype safran og spe med den varme kraften, en stor øse om gangen.
Rør hele tiden med en tresleiv. La risen absorbere væsken før du tilsetter mer. Fortsett til risen er klar, cirka 18 minutter.
Rør inn kaldt smør i terninger, parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og spe med litt mer kraft eller vann hvis risottoen er for tykk.
Bland til slutt inn blåskjell og urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?