Til hovedinnhold

Hjemmelaget kjøttsuppe med svineknoke

10 h
13 varer
133
Hjemmelaget kjøttsuppe med svineknoke

Lag kjøttsuppe hvis du vil komme hjem til nesten ferdig middag, som du har preppet kvelden før. Hjemmelaget kjøttsuppen med svineknoke er ifølge kokk Jonas André Nåvik også perfekt festmiddag til mange gjester.

Hvis du har rester igjen til dagen etter, er suppen enkelt å gjøre om til en lys lapskaus. Kok bare opp cirka 15 mandelpoteter, sil av og mos potetene, tilsett disse i kjøttsuppen og kok til det blir tykt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk svineknoke, saltet
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk hvitløk
  • 3 stykker gulrot
  • 8 stykker poteter, faste
  • 0.5 stk sellerirot
  • 1 stk vårløk
  • 0.25 stk kålrot
  • 15 g timian, frisk
  • 3 stykker laurbærblad
  • 1 stk pepperrot, fersk
  • 1 l vann
  • sorte pepperkorn

Slik gjør du:

  • 1 stk svineknoke, saltet
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk hvitløk
  • 3 stykker gulrot
  • 8 stykker poteter, faste
  • 0.5 stk sellerirot
  • 1 stk vårløk
  • 0.25 stk kålrot
  • 15 g timian, frisk
  • 3 stykker laurbærblad
  • 1 stk pepperrot, fersk
  • 1 l vann
  • sorte pepperkorn
Legg svinkeknoken i bløt og la den ligge i rennende vann i 3 timer for å vanne den ut, slik at kraften ikke blir for salt.
Skrell 1 løk og del hele hvitløken i to. Ha alt i en passelig stor kasserolle og sett i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før du skrur ned til 80 grader og lar den stå i ovnen i minst 9-10 timer.
Skrell gulrot, sellerirot, kålrot og potet, og kutt i små terninger. Ha i en gryte med vann.
Sil av kraften fra kjøttet over grønnsakene og kok opp med sort pepper, laurbærblad og fersk timian til grønnsakene er møre.
Fjern først skinnet og litt av fettet på knoken. Kutt deretter kjøttet i biter og tilsett dette i suppen.
Før servering finhakker du vårløk og blander inn. Tilslutt river du pepperrot over.
woman cooking

Bon appetit!

Legg svinkeknoken i bløt og la den ligge i rennende vann i 3 timer for å vanne den ut, slik at kraften ikke blir for salt.
Skrell 1 løk og del hele hvitløken i to. Ha alt i en passelig stor kasserolle og sett i ovnen på 200 grader i 25 minutter, før du skrur ned til 80 grader og lar den stå i ovnen i minst 9-10 timer.
Skrell gulrot, sellerirot, kålrot og potet, og kutt i små terninger. Ha i en gryte med vann.
Sil av kraften fra kjøttet over grønnsakene og kok opp med sort pepper, laurbærblad og fersk timian til grønnsakene er møre.
Fjern først skinnet og litt av fettet på knoken. Kutt deretter kjøttet i biter og tilsett dette i suppen.
Før servering finhakker du vårløk og blander inn. Tilslutt river du pepperrot over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?