Til hovedinnhold

Banankake med sjokoladeglasur

1 h 30 min
16 varer
595
Banankake med sjokoladebiter, nøtter og sjokoladeglasur

Banankake med sjokoladeglasur er suverent å lage hvis du har overmodne, brune bananer.

Her har selve kaken innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost-sjokoladeglasur.

Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 stk banan, store og godt modne
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 3.5 dl kefir, evt rømme eller melk
  • 2 dl sjokolade, hakket
  • 2 dl nøtter, hakkede
  • smør, til å smøre formen

Kremostglasur

  • 75 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis
  • 100 g kremost naturell
  • 3 - 4 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stk banan, store og godt modne
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 3.5 dl kefir, evt rømme eller melk
  • 2 dl sjokolade, hakket
  • 2 dl nøtter, hakkede
  • smør, til å smøre formen

Kremostglasur

  • 75 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis
  • 100 g kremost naturell
  • 3 - 4 ss kakaopulver
Varm ovnen til 175 grader.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Mos bananene med en gaffel.
Mos bananene med en gaffel.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladeglasur visper du smør og melis luftig og kremet. Tilsett kremost og kakao og visp alt sammen til en glatt krem.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Mos bananene med en gaffel.
Mos bananene med en gaffel.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladeglasur visper du smør og melis luftig og kremet. Tilsett kremost og kakao og visp alt sammen til en glatt krem.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?