Bananer og krem er en kombinasjon mange liker. Sammen med rosinboller i skiver, tykk karamellsaus med en klype salt og litt hakkede peanøtter eller mandler, blir bananer og krem til den nye desserten tilslørte bananer med karamell.
Fløten er byttet ut med crème fraîche som piskes tykk med litt brunt sukker, vanilje og en klunk brun rom. Rosinboller kan erstattes med andre boller, julekake, brioche, sukkerbrød eller fingerkjeks.
Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet panne. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst og la sausen koke videre til den tykner (5-10 minutter). Avkjøl sausen.
Skjær bollene i jevne skiver. Pisk crème fraîche, brunt sukker, vanilje og rom sammen til en tykk krem.
Skjær bananene i skiver.
Legg bolleskiver, banan, saus og krem lagvis i en serveringsbolle eller lignende.
Avslutt med litt saus på toppen og dryss over hakkede nøtter.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet panne. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst og la sausen koke videre til den tykner (5-10 minutter). Avkjøl sausen.
Skjær bollene i jevne skiver. Pisk crème fraîche, brunt sukker, vanilje og rom sammen til en tykk krem.
Skjær bananene i skiver.
Legg bolleskiver, banan, saus og krem lagvis i en serveringsbolle eller lignende.
Avslutt med litt saus på toppen og dryss over hakkede nøtter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto