Til hovedinnhold

Tilslørte bananer med karamell

45 min
11 varer
271
Tilslørte bananer med karamell

Prøv tilslørte bananer med karamell!

Bananer og krem er en kombinasjon mange liker. Sammen med rosinboller i skiver, tykk karamellsaus med en klype salt og litt hakkede peanøtter eller mandler, blir bananer og krem til den nye desserten tilslørte bananer med karamell.

Fløten er byttet ut med crème fraîche som piskes tykk med litt brunt sukker, vanilje og en klunk brun rom. Rosinboller kan erstattes med andre boller, julekake, brioche, sukkerbrød eller fingerkjeks.

Ingredienser

4
porsjoner

Butterscotch karamellsaus

  • 200 g brunt sukker
  • 2 ss mørk sirup
  • 2 dl fløte
  • 60 g smør
  • 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
  • 1 klype salt

Tilslørte bananer

  • 3 stykker boller, eller lignende bakverk
  • 6 dl crème fraîche
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
  • 3 stykker banan
  • 4 ss peanøtter, hakkede, salte, eller mandler

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Butterscotch karamellsaus

  • 200 g brunt sukker
  • 2 ss mørk sirup
  • 2 dl fløte
  • 60 g smør
  • 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
  • 1 klype salt

Tilslørte bananer

  • 3 stykker boller, eller lignende bakverk
  • 6 dl crème fraîche
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
  • 3 stykker banan
  • 4 ss peanøtter, hakkede, salte, eller mandler
Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet panne. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst og la sausen koke videre til den tykner (5-10 minutter). Avkjøl sausen.
Skjær bollene i jevne skiver. Pisk crème fraîche, brunt sukker, vanilje og rom sammen til en tykk krem.
Skjær bananene i skiver.
Legg bolleskiver, banan, saus og krem lagvis i en serveringsbolle eller lignende.
Avslutt med litt saus på toppen og dryss over hakkede nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet panne. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst og la sausen koke videre til den tykner (5-10 minutter). Avkjøl sausen.
Skjær bollene i jevne skiver. Pisk crème fraîche, brunt sukker, vanilje og rom sammen til en tykk krem.
Skjær bananene i skiver.
Legg bolleskiver, banan, saus og krem lagvis i en serveringsbolle eller lignende.
Avslutt med litt saus på toppen og dryss over hakkede nøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?