Bananpannekaker med havregryn
30 min
13 varer
1.4k
Brune bananer er et perfekt utgangspunkt for litt sunnere bananpannekaker med havregryn og yoghurt. Ved å skille eggene for så å piske eggehvitene og vende dem inn i røren før steking, får du skikkelig fluffy pannekaker i høy amerikansk stil.
Unn deg å lage bananpannekaker med havregryn til helgefrokosten, i ferien, eller en hverdagsmorgen du har litt ekstra tid.
Se video fra Matkanalen her på hvordan du lager mini-pannekaker på 1-2-3!
Ingredienser
4
porsjoner
- 3 stk egg
- 3 dl melk
- 2 dl yoghurt naturell
- 2 stk banan, modne
- 1 dl hvetemel
- 2 dl grov sammalt hvete, eller annet grovt mel
- 1 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
- smør, eller nøytral olje. til steking
Til servering
- banan, i skiver
- bær
- honning, eller sirup
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stk egg
- 3 dl melk
- 2 dl yoghurt naturell
- 2 stk banan, modne
- 1 dl hvetemel
- 2 dl grov sammalt hvete, eller annet grovt mel
- 1 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
- smør, eller nøytral olje. til steking
Til servering
- banan, i skiver
- bær
- honning, eller sirup
Skill eggene.
Ha eggehvitene over i en romslig bolle.
Visp sammen eggeplommer, melk og yoghurt i en annen bolle.
Mos banan og rør den inn i eggeblandingen sammen med hvetemel, sammalt, havregryn, bakepulver og vaniljesukker.
Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret, og vend marengsen inn i røren.
Stek fine og gyldne pannekaker over middels høy varme.
Serveres nystekte med ønsket topping.

Bon appetit!
Skill eggene.
Ha eggehvitene over i en romslig bolle.
Visp sammen eggeplommer, melk og yoghurt i en annen bolle.
Mos banan og rør den inn i eggeblandingen sammen med hvetemel, sammalt, havregryn, bakepulver og vaniljesukker.
Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret, og vend marengsen inn i røren.
Stek fine og gyldne pannekaker over middels høy varme.
Serveres nystekte med ønsket topping.