Til hovedinnhold

Mississippi Mud Pie

5 h
13 varer
828
Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie er en berømt sjokoladepai, som opprinnelig stammer fra staten Mississippi i USA. Paien finnes i flere varianter, og som navnet tilsier skal dette være en mektig og litt klissete sjokoladekake. Kaken har stort sett et lag hjemmelaget sjokoladepudding og pisket fløtekrem på toppen. I denne luksusversjonen er det i tillegg et lag sjokoladekake som ikke inneholder hvetemel og som forsterker den kladdete effekten. Bunnen består her av knuste Oreo-kjeks.

Dette er virkelig en drøm av en sjokoladekake som anbefales på det sterkeste!  

Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før den serveres med kremtopping. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

10
porsjoner

Bunn

  • 450 g Oreo-kjeks
  • 100 g smør

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 ss instant espressopulver
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 0.5 dl kaffe, kald (eller kaffelikør)
  • 6 stykker egg
  • 2.5 dl sukker

Sjokoladepudding

  • 200 g sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 0.5 dl maisenna
  • 4 stykker eggeplomme
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 60 g smør
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Pynt

  • 50 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Bunn

  • 450 g Oreo-kjeks
  • 100 g smør

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 ss instant espressopulver
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 0.5 dl kaffe, kald (eller kaffelikør)
  • 6 stykker egg
  • 2.5 dl sukker

Sjokoladepudding

  • 200 g sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 0.5 dl maisenna
  • 4 stykker eggeplomme
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 60 g smør
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Pynt

  • 50 g kokesjokolade

Bunn

Knus Oreo-kjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter. Har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter.
Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.

Sjokoladekake

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret.
Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe eller kaffelikør.
Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.
La kaken bli helt kald i formen.

Sjokoladepudding

Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt.
Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn.
Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Montering

Fordel den avkjølte sjokoladepuddingen oppå den kalde kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat.
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat.
Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken. Pynt med hakket sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Bunn

Knus Oreo-kjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter. Har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter.
Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.

Sjokoladekake

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret.
Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe eller kaffelikør.
Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.
La kaken bli helt kald i formen.

Sjokoladepudding

Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt.
Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn.
Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Montering

Fordel den avkjølte sjokoladepuddingen oppå den kalde kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat.
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat.
Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken. Pynt med hakket sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?