Til hovedinnhold

Verdens beste cæsarsalat

45 min
14 varer
671
Verdens beste cæsarsalat

Kokk Renee Fagerhøi gir deg verdens beste cæsarsalat!

Det viktigste i cæsarsalaten er dressingen og salatbladene, og siden vi har så fin hjertesalat i Norge, anbefaler Fagerhøi å bruke denne. Det er også viktig at det brukes kvalitetsansjos, for eksempel fra Spania. Oppskriften gir en stor porsjon dressing, som gir nok til cirka 5 porsjoner. Dressingen holder seg i tre uker i kjøleskap så lenge den blir oppbevart i en ren og lufttett beholder.

Ingredienser

1
porsjoner
  • hjertesalat
  • parmesan, til å rive over

Dressing

  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 stykker ansjosfilet, av god kvaliet, gjerne spanske
  • 10 dråpe worcestershiresaus
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts cayennepepper
  • 2 dl olje, nøytral
  • 100 g parmesan, av god kvalitet

Krutonger

  • loff, i små biter
  • olivenolje
  • hvitløk
  • salt
  • timian

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • hjertesalat
  • parmesan, til å rive over

Dressing

  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 stykker ansjosfilet, av god kvaliet, gjerne spanske
  • 10 dråpe worcestershiresaus
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 - 2 ts cayennepepper
  • 2 dl olje, nøytral
  • 100 g parmesan, av god kvalitet

Krutonger

  • loff, i små biter
  • olivenolje
  • hvitløk
  • salt
  • timian
Kjør alle ingrediensene til dressingen, utenom oljen og parmesanen, sammen med en stavmikser.
Spe forsiktig med olje til du har en tykk og fin majones. Riv parmesanen så fint som mulig, gjerne på en microplane, og vend inn i dressingen med en slikkepott.
Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge i 10min. Tromle salaten godt, så det ikke er noe vann er igjen.
Lag krutonger ved å rive opp loffbrød i små biter. Kjør olivenolje, hvitløk, salt og timian sammen med stavmikser.
Mariner brødbitene godt i den smaksatte oljen og legg dem på brett med bakepapir. Stek på 170 grader i 20-35min avhengig av størrelsen på brødbitene. De skal være gyldne og sprø.
Riv hjertesalaten i litt mindre biter, og vend inn godt med dressing. Topp med krutonger og riv mer parmesan over.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingrediensene til dressingen, utenom oljen og parmesanen, sammen med en stavmikser.
Spe forsiktig med olje til du har en tykk og fin majones. Riv parmesanen så fint som mulig, gjerne på en microplane, og vend inn i dressingen med en slikkepott.
Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge i 10min. Tromle salaten godt, så det ikke er noe vann er igjen.
Lag krutonger ved å rive opp loffbrød i små biter. Kjør olivenolje, hvitløk, salt og timian sammen med stavmikser.
Mariner brødbitene godt i den smaksatte oljen og legg dem på brett med bakepapir. Stek på 170 grader i 20-35min avhengig av størrelsen på brødbitene. De skal være gyldne og sprø.
Riv hjertesalaten i litt mindre biter, og vend inn godt med dressing. Topp med krutonger og riv mer parmesan over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?