Til hovedinnhold

Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter

30 min
13 varer
183
Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter

Matblogger Jane Johansen står bak Veganmisjonen. Denne oppskriften er helt plantebasert.
– Jeg elsker supper, og særlig nå i vinterhalvåret. Denne er en stor favoritt hjemme hos meg, en skikkelig herlig og mettende suppe med god næring fra quinoa og kikerter.
Tips: Næringsgjær finner du på helsekost eller på nett. Det gir ekstra god smak til suppen, men om du ikke får tak i, kan du fint bare sløyfe det.
Foto: Jane H. Johansen

Ingredienser

3
porsjoner
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket
Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?