Sandwich-sushi heter på japansk «onigirazu», og her får du Veganmisjonens oppskrift på retten.
– Dette er min favorittmåte å spise sushi på. Den spises som en burger. Litt enklere enn med spisepinner, det blir mindre søl og den er superpraktisk å ha med i lunsjboksen, forteller matblogger Jane Johansen.
Bruk gjerne ferdiglaget majones fra butikken om du ikke har tid til å lage selv. Oppskriften holder til 6 sandwicher.
Kok sushirisen etter anvisning på pakningen. Bland sammen risvineddik, sukker og salt og vend det inn i den kokte risen. Sett til side mens du lager resten.
Ovnsbakt sjampinjong
Kutt sjampinjongene i skiver og legg dem i en bolle. Bland sammen en marinade av soyasaus og olivenolje og fordel det i soppen.
Når soppen har ligget og godgjort seg litt i marinaden, baker du den i ovnen på 225 grader i 15 min.
Dillmajones
Bland soyamelk, sitron og eddik. Tilsett oljen litt og litt mens du kjører med stavmikser (ev. bruk en blender). Det tykner til majones ganske raskt.
Rør inn revet reddik og smak til med sriracha og litt salt. Srirachaen er rimelig spicy, så vær forsiktig.
Slik monterer du sandwich-sushien
Finn fram et nori-ark. Legg det med den mest riflete siden opp og med den ene hjørnespissen pekende mot deg.
Form en neve sushiris til et rektangel og legg det midt på arket. Det er enklere om du væter hendene først. Trykk så den blir jevn på toppen.
Legg på et par tykke avokadoskiver og et par lag med sopp. Deretter en god dose dressing og et par salatblader.
Form en ny rispute og legg den på toppen.
Brett to av hjørnene på noriarket inn fra hver side og fest med noen riskorn som lim. Brett sammen hjørne nummer tre, fest med noen riskorn og gjenta med siste hjørne.
Pakk det hele inn i aluminiumsfolie eller plast og legg den i kjøleskapet til den skal spises.
Kutt sushipakken i to på midten med en skarp kniv, vætet i kaldt vann. Ha gjerne over svarte sesamfrø og litt ekstra majones.
Bon appetit!
Risen
Kok sushirisen etter anvisning på pakningen. Bland sammen risvineddik, sukker og salt og vend det inn i den kokte risen. Sett til side mens du lager resten.
Ovnsbakt sjampinjong
Kutt sjampinjongene i skiver og legg dem i en bolle. Bland sammen en marinade av soyasaus og olivenolje og fordel det i soppen.
Når soppen har ligget og godgjort seg litt i marinaden, baker du den i ovnen på 225 grader i 15 min.
Dillmajones
Bland soyamelk, sitron og eddik. Tilsett oljen litt og litt mens du kjører med stavmikser (ev. bruk en blender). Det tykner til majones ganske raskt.
Rør inn revet reddik og smak til med sriracha og litt salt. Srirachaen er rimelig spicy, så vær forsiktig.
Slik monterer du sandwich-sushien
Finn fram et nori-ark. Legg det med den mest riflete siden opp og med den ene hjørnespissen pekende mot deg.
Form en neve sushiris til et rektangel og legg det midt på arket. Det er enklere om du væter hendene først. Trykk så den blir jevn på toppen.
Legg på et par tykke avokadoskiver og et par lag med sopp. Deretter en god dose dressing og et par salatblader.
Form en ny rispute og legg den på toppen.
Brett to av hjørnene på noriarket inn fra hver side og fest med noen riskorn som lim. Brett sammen hjørne nummer tre, fest med noen riskorn og gjenta med siste hjørne.
Pakk det hele inn i aluminiumsfolie eller plast og legg den i kjøleskapet til den skal spises.
Kutt sushipakken i to på midten med en skarp kniv, vætet i kaldt vann. Ha gjerne over svarte sesamfrø og litt ekstra majones.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto