Til hovedinnhold

Laksebowl med mangosalat

30 min
12 varer
3.8k
Laksebowl med mangosalat

Laksebowl med mangosalat er enkelt og veldig godt!

Retter servert fra skål eller alt-i-en-boller er veldig populært, og de fleste går under fellesbenevnelsen «bowls». Hva du fyller i bollen kan varieres på samme måte som alle andre retter, men denne inneholder bulgur, ovnsbakt laks og mangosalat. Noen dråper tykk, søt soyasaus på toppen og så er middagen servert.

Bulgur kan erstattes med couscous, blomkålris, kokt ris eller nudler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 dl bulgurgryn
  • 600 g laksefilet
  • 4 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk rød chili, liten
  • 1 stk mango, stor
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • soyasaus, eller teriakysaus

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 dl bulgurgryn
  • 600 g laksefilet
  • 4 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk rød chili, liten
  • 1 stk mango, stor
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • soyasaus, eller teriakysaus
Kok bulguren som beskrevet på pakken. Varm ovnen til 180 grader.
Del laksen i fire jevne stykker og legg dem over i en smurt ildfast form. Krydre med salt og kvernet pepper, og drypp over litt olje.
Bland 4 ss olivenolje og sitronsaft med den kokte bulguren og smak til med salt og pepper.
Rens og skjær mango og avokado i jevne biter. Finsnitt rødløk og chili. Bland sammen mango, avokado, rødløk, chili, limesaft og koriander.
Bak laksen midt i ovnen i cirka 8 minutter. Den skal fortsatt ha en rosa kjerne.
Fordel bulgur og mangosalat i fire boller. Topp med laks, gjerne delt naturlig i grove biter.
Drypp over litt soya- eller teriyakisaus og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kok bulguren som beskrevet på pakken. Varm ovnen til 180 grader.
Del laksen i fire jevne stykker og legg dem over i en smurt ildfast form. Krydre med salt og kvernet pepper, og drypp over litt olje.
Bland 4 ss olivenolje og sitronsaft med den kokte bulguren og smak til med salt og pepper.
Rens og skjær mango og avokado i jevne biter. Finsnitt rødløk og chili. Bland sammen mango, avokado, rødløk, chili, limesaft og koriander.
Bak laksen midt i ovnen i cirka 8 minutter. Den skal fortsatt ha en rosa kjerne.
Fordel bulgur og mangosalat i fire boller. Topp med laks, gjerne delt naturlig i grove biter.
Drypp over litt soya- eller teriyakisaus og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?