Til hovedinnhold

Det søte livs chiapudding

5 h
10 varer
384
Det søte livs chiapudding
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs chiapudding egner seg like godt til frokost som til dessert. 

Her har jeg blandet chiafrø med helmelk og litt lønnesirup. Chiafrøene røres sammen med melken på kvelden, og dagen etter har du den perfekte konsistensen! Det går helt fint å bytte ut kumelk med veganske alternativer, slik som havremelk, soyamelk, mandelmelk eller kokosmelk. 

Det søte livs chiapudding kan gjøres enda sunnere med næringsrike toppinger, og man kan variere med det man har for hånden av bær, frukt, nøtter og frø. Her har jeg toppet med hjemmelaget mangosaus, jordbærsaus, granola, kokosflak, bær og mandelsmør.

Oppskriften er beregnet på 2 porsjoner.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

2
porsjoner

Chiapudding

  • 6 ss chiafrø
  • 3 dl melk, eller vegansk melkealternativ
  • 2 ss lønnesirup

Mangosaus

  • 200 g mango, frisk eller frossen
  • 1 ss appelsinjuice

Jordbærsaus

  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 ss appelsinjuice

Topping

  • 1 dl granola
  • 2 ss mandelsmør
  • 0.5 dl kokosflak
  • 1 dl skogsbær, tinte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Chiapudding

  • 6 ss chiafrø
  • 3 dl melk, eller vegansk melkealternativ
  • 2 ss lønnesirup

Mangosaus

  • 200 g mango, frisk eller frossen
  • 1 ss appelsinjuice

Jordbærsaus

  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 ss appelsinjuice

Topping

  • 1 dl granola
  • 2 ss mandelsmør
  • 0.5 dl kokosflak
  • 1 dl skogsbær, tinte
Ha chiafrø i to store glass. Tilsett melk og lønnesirup. Rør godt.
La blandingen stå i 1 time og rør av og til, slik at chiafrøene blander seg jevnt etter hvert som de begynner å svelle. Sett glassene i kjøleskapet til dagen etter.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango- og jordbærsaus.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango- og jordbærsaus.
Dekk med granola og en god spiseskje mandelsmør. Dryss på kokosflak og topp med tinte skogsbær til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha chiafrø i to store glass. Tilsett melk og lønnesirup. Rør godt.
La blandingen stå i 1 time og rør av og til, slik at chiafrøene blander seg jevnt etter hvert som de begynner å svelle. Sett glassene i kjøleskapet til dagen etter.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Tin mango og jordbær i hver sin skål og tilsett appelsinjuice. Mos dette hver for seg med en stavmikser til sauser.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango- og jordbærsaus.
Ta chiapuddingene ut av kjøleskapet og legg på mango- og jordbærsaus.
Dekk med granola og en god spiseskje mandelsmør. Dryss på kokosflak og topp med tinte skogsbær til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?