Til hovedinnhold

Hvit sjokolade-panna cotta

45 min
9 varer
399
Hvit sjokolade-panna cotta

Hvit sjokolade-panna cotta med multer og pistasjkrokan høres muligens litt avansert ut, men det er faktisk utrolig enkelt å lage. Panna cottaen holder seg flere dager i kjøleskapet, og krokanen kan du oppbevare i en lufttett boks.

Siden både hvit sjokolade og fløte blir enda bedre med litt friskhet, har man her blandet en skvett med kefir inn i puddingen. Multene på toppene er kun lettsukrede. Helt enkelt og nydelig godt.

Hvit sjokolade kan erstattes med melkesjokolade. Kefir kan byttes ut med rømme eller melk.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 dl fløte
  • 2.5 stykker gelatinplater
  • 2 dl kefir

Til servering

  • 300 g multer, sukret
  • 1 kurv bringebær, kan sløyfes

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl pistasjnøtter, grovhakkede

Slik gjør du:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 dl fløte
  • 2.5 stykker gelatinplater
  • 2 dl kefir

Til servering

  • 300 g multer, sukret
  • 1 kurv bringebær, kan sløyfes

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl pistasjnøtter, grovhakkede
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker og fløten i en kasserolle. Kok opp og la fløten trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann.
Varm fløten på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Blandingen skal være helt glatt og jevn. Rør til slutt inn kefir.
La gjerne blandingen bli romtemperert før du fordeler den i små skåler eller glass, og la puddingen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til krokanen til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Hell alt over på et stykke bakepapir, og prøv å dra nøttene litt fra hverandre slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv.
Server panna cottaen toppet med multer, krokan og noen friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker og fløten i en kasserolle. Kok opp og la fløten trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann.
Varm fløten på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Blandingen skal være helt glatt og jevn. Rør til slutt inn kefir.
La gjerne blandingen bli romtemperert før du fordeler den i små skåler eller glass, og la puddingen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til krokanen til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Hell alt over på et stykke bakepapir, og prøv å dra nøttene litt fra hverandre slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv.
Server panna cottaen toppet med multer, krokan og noen friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?