Flytende sjokoladekake
45 min
8 varer
403
Flytende sjokoladekake skal oppbevares i fryseren. Du gjør den klar dagen før, men selve stekingen må skje rett før servering.
Prinsippet er at du steker kaken rett fra fryseren, slik at kaken kun rekker å bli stekt i ytterkant, for så å være helt bløt i midten. Litt ekstra krønsj får du ved å drysse formene med grovkornet demerara sukker. Med en kule is ved siden av den varme kaken, har du har en dessert som smaker konfetti.
For å lage disse kakene trenger du muffinsformer i aluminium eller små ildfaste former, cirka 8 cm i diameter.
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g mørk sjokolade
- 180 g smør
- 6 stykker egg, mellomstore/egg
- 90 g brunt sukker
- 100 g hvetemel
- smør, til smøring av formene
- demerarasukker, til formene
- vaniljeis, til servering
- 90 g sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g mørk sjokolade
- 180 g smør
- 6 stykker egg, mellomstore/egg
- 90 g brunt sukker
- 100 g hvetemel
- smør, til smøring av formene
- demerarasukker, til formene
- vaniljeis, til servering
- 90 g sukker
Hakk sjokoladen og smelt smøret i en liten kasserolle. Skru av varmen og smelt sjokoladen inn i smøret.
Visp sammen egg, sukker og brunt sukker til myk eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen og vend til slutt inn siktet mel.
Smør formene godt med mykt smør og dryss dem med demerarasukker.
Fyll dem nesten fulle og frys dem i minst 2 timer før steking.
Stek de frosne kakene i 8-10 minutter ved 215 grader. De er klare når overflaten har fått en jevn stekeskorpe.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres helst med det samme.

Bon appetit!
Hakk sjokoladen og smelt smøret i en liten kasserolle. Skru av varmen og smelt sjokoladen inn i smøret.
Visp sammen egg, sukker og brunt sukker til myk eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen og vend til slutt inn siktet mel.
Smør formene godt med mykt smør og dryss dem med demerarasukker.
Fyll dem nesten fulle og frys dem i minst 2 timer før steking.
Stek de frosne kakene i 8-10 minutter ved 215 grader. De er klare når overflaten har fått en jevn stekeskorpe.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres helst med det samme.