Riskrem med karamellsaus
45 min
6 varer
247
Dette er en av Ida Gran-Jansens julefavoritter - nemlig riskrem med karamellsaus.
– Denne retten lager jeg til julaften, som dessert. Det er tradisjonell riskrem, men med karamellsaus i stedet for den tradisjonelle røde sausen.
– Jeg serverer karamellsausen ved siden av, og pleier også å sette frem rørte jordbær i tillegg i tilfelle folk savner det, tipser hun.
Oppskrift og foto: Ida Gran-Jansen/fra boken «Julemat - helt enkelt»
Ingredienser
4
porsjoner
Riskrem
- 600 - 700 g kokt risgrøt
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
Karamellsaus
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 - 1.5 ts salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Riskrem
- 600 - 700 g kokt risgrøt
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
Karamellsaus
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 - 1.5 ts salt
Riskrem
Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.
Karamellsaus
Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.

Bon appetit!
Riskrem
Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.
Karamellsaus
Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.