Til hovedinnhold

Sennepsglasert juleskinke

2 h 30 min
9 varer
439
Glasert juleskinke passer like godt på koldtbordet som til middag.
Glasert juleskinke passer like godt på koldtbordet som til middag.
Krister Sørbø

Sennepsglasert juleskinke er både godt og lekkert. Og her er det selvsagt lov å bruke en ferdigkokt skinke under glasuren, sånn for enkelhetens skyld. Glaseringen består av blant annet sennep, brunt sukker, honning og loffsmuler, og gir ekstra god smak til årets juleskinke.

Server juleskinken lun til middag med godt tilbehør, eller kald som en del av et koldtbord.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk skinke, 1,5 - 2kg, lettsaltet og røkt
  • persille, eller andre urter, hakket til pynt
  • appelsinskall, revet til pynt

Glasur

  • 1 dl sennep, gjerne fin og grov dijonsennep
  • 1 dl brunt sukker
  • 0.5 dl honning
  • 1.5 dl loffsmuler
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 1 ts appelsinskall, finrevet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk skinke, 1,5 - 2kg, lettsaltet og røkt
  • persille, eller andre urter, hakket til pynt
  • appelsinskall, revet til pynt

Glasur

  • 1 dl sennep, gjerne fin og grov dijonsennep
  • 1 dl brunt sukker
  • 0.5 dl honning
  • 1.5 dl loffsmuler
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
Skyll skinken og legg den i en kjele. Hell på kaldt vann til det så vidt dekker skinken.
Kok opp og la skinken trekke ved 85-90 grader i cirka 50 minutter per kilo. Bruk et steketermometer. Kjernetemperaturen skal være rundt 70 grader.
Ta opp skinken og avkjøl den noe. Fjern nettet og skjær eventuelt vekk svoren.
Rør sammen sennep, sukker, honning, brød, nellik, ingefær og appelsinskall.
Smør blandingen utover juleskinken og gratiner ved 215 grader i cirka 15 minutter, eller til glasuren har fått en fin og gylden farge.
Dryss over hakkede urter og litt ekstra appelsinskall før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll skinken og legg den i en kjele. Hell på kaldt vann til det så vidt dekker skinken.
Kok opp og la skinken trekke ved 85-90 grader i cirka 50 minutter per kilo. Bruk et steketermometer. Kjernetemperaturen skal være rundt 70 grader.
Ta opp skinken og avkjøl den noe. Fjern nettet og skjær eventuelt vekk svoren.
Rør sammen sennep, sukker, honning, brød, nellik, ingefær og appelsinskall.
Smør blandingen utover juleskinken og gratiner ved 215 grader i cirka 15 minutter, eller til glasuren har fått en fin og gylden farge.
Dryss over hakkede urter og litt ekstra appelsinskall før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?