Til hovedinnhold

Delfiakake

45 min
8 varer
218
Delfiakake med kjeks og gelétopper

Delfiakake er en mektig klassiker til juleselskapet. Sjokolade, kjeks, marsipan og gelefrukter - eller geletopper - lagvis i en brødform, er det lett å forspise seg på, og her snakkes det av erfaring. Ja, enkelte ting her i livet nytes best i tynne skiver rett fra kjøleskapet.

Denne oppskriften på delfiakake gir en liten brødform. Merk at tiden ikke er medregnet avkjøling.

Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkakedeig og brune pinner.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g Delfiafett
  • 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk egg, store
  • 3 ss sukker
  • kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
  • 200 g marsipan
  • 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g Delfiafett
  • 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk egg, store
  • 3 ss sukker
  • kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
  • 200 g marsipan
  • 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter
Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad.
Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn. Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosis i en tynn stråle. Sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre.
Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær delfiakaken i tynne skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad.
Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn. Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosis i en tynn stråle. Sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre.
Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær delfiakaken i tynne skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?