Til hovedinnhold

Krydret vegetar-kjøttdeig på nanbrød

45 min
18 varer
250
Krydret vegetar-kjøttdeig på nanbrød

En rask og spicy løsning er harissa-krydret vegetar-«kjøttdeig» på varme nan-brød, toppet med avokado, smuldret fetaost og friske og søte granateplekjerner.

Med vegetar-«kjøttdeig» er denne midt i blinken for de som ønsker noen kjøttfrie alternativer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g vegetarfarse
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø, malt
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje, til steking

Til servering

  • 4 stykker nanbrød, eller pitabrød
  • yoghurt naturell, eller aioli
  • fetaost
  • granateplekjerner
  • 1 - 2 stk avokado
  • friske urter, som persille, koriander, mynte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g vegetarfarse
  • 2 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø, malt
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts tørket chili, knust
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje, til steking

Til servering

  • 4 stykker nanbrød, eller pitabrød
  • yoghurt naturell, eller aioli
  • fetaost
  • granateplekjerner
  • 1 - 2 stk avokado
  • friske urter, som persille, koriander, mynte
Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.
Bruk en stor stekepanne og brun vegetardeigen sammen med løken over høy varme. Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når alt har fått god farge. Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter. Rør inn harissa og en klunk vann og la det hele surre videre i et par minutter over lav varme.
Topp varme nan- eller pitabrød med yoghurt (eller aioli), krydderstekt «kjøttdeig», smuldret fetaost, granateplekjerner, avokado i terninger og friske urter.
Serveres gjerne med hummus og/eller tzatziki som ekstra tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.
Bruk en stor stekepanne og brun vegetardeigen sammen med løken over høy varme. Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når alt har fått god farge. Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter. Rør inn harissa og en klunk vann og la det hele surre videre i et par minutter over lav varme.
Topp varme nan- eller pitabrød med yoghurt (eller aioli), krydderstekt «kjøttdeig», smuldret fetaost, granateplekjerner, avokado i terninger og friske urter.
Serveres gjerne med hummus og/eller tzatziki som ekstra tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?