Til hovedinnhold

Nudler med kyllingkjøttdeig, ingefær og chili

30 min
16 varer
2.2k
Nudler med kyllingkjøttdeig, ingefær og chili
Sara Johannessen Meek

Hva med en nudelvariant i form av risnudler toppet med en «kylling-kjøttsaus» full av smaker som ingefær, hvitløk og chili blandet med litt oystersauce, sweet chili, soya og sesam? Raskt, enkelt og kjempegodt! 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 3 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 0.5 dl sweet chili saus
  • 0.5 dl østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 - 2 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 stykker vårløk
  • koriander, fersk, og/eller thaibasilikum
  • 250 g risnudler, kokes som beskrevet på pakken
  • 4 ss peanøtter, hakkede
  • sriracha, til servering
  • olje, nøytral, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 3 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 0.5 dl sweet chili saus
  • 0.5 dl østerssaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 - 2 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 stykker vårløk
  • koriander, fersk, og/eller thaibasilikum
  • 250 g risnudler, kokes som beskrevet på pakken
  • 4 ss peanøtter, hakkede
  • sriracha, til servering
  • olje, nøytral, til steking
Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme.
Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme.
Hakk den opp underveis i stekingen og stek til bitene blir gylne og litt «sprøstekte». Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter.
Hakk den opp underveis i stekingen og stek til bitene blir gylne og litt «sprøstekte». Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter.
Tilsett sweet chili, østerssaus, soyasaus og sesamolje. La alt surre sammen et par små minutter og smak til med lime og fiskesaus. Bland inn finsnittet vårløk og grovhakkede urter.
Tilsett sweet chili, østerssaus, soyasaus og sesamolje. La alt surre sammen et par små minutter og smak til med lime og fiskesaus. Bland inn finsnittet vårløk og grovhakkede urter.
Topp nudlene med «kjøttsausen» og dryss over hakkede peanøtter. Serveres med ekstra chilisaus ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme.
Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme.
Hakk den opp underveis i stekingen og stek til bitene blir gylne og litt «sprøstekte». Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter.
Hakk den opp underveis i stekingen og stek til bitene blir gylne og litt «sprøstekte». Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter.
Tilsett sweet chili, østerssaus, soyasaus og sesamolje. La alt surre sammen et par små minutter og smak til med lime og fiskesaus. Bland inn finsnittet vårløk og grovhakkede urter.
Tilsett sweet chili, østerssaus, soyasaus og sesamolje. La alt surre sammen et par små minutter og smak til med lime og fiskesaus. Bland inn finsnittet vårløk og grovhakkede urter.
Topp nudlene med «kjøttsausen» og dryss over hakkede peanøtter. Serveres med ekstra chilisaus ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?