Til hovedinnhold

Kransekakestenger

3 h
8 varer
277
kransekakestenger
Kristine Ilstad - Det søte liv

Kransekakestenger er en av julens aller beste kaker, og dette er en fantastisk god oppskrift!

Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra. Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får cirka 1 dl. Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen. Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme. Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.  

Her er kransekakestengene pyntet med smeltet sjokolade, men melisglasur kan også brukes.  

Lag gjerne kransekakestengene i god tid før jul og legg dem i fryseren. Da blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 2 ss maisenna
  • 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
  • 2 ss glukose
  • 1 ts vaniljepasta

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, eller hakkede nøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 2 ss maisenna
  • 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
  • 2 ss glukose
  • 1 ts vaniljepasta

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, eller hakkede nøtter
Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i cirka 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er cirka 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. La stengene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
woman cooking

Bon appetit!

Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i cirka 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er cirka 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. La stengene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?