Til hovedinnhold

Kransekakestenger

3 h
8 varer
241
kransekakestenger

Kransekakestenger er en av julens aller beste kaker, og dette er en fantastisk god oppskrift!

Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra. Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får cirka 1 dl. Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen. Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme. Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.  

Her er kransekakestengene pyntet med smeltet sjokolade, men melisglasur kan også brukes.  

Lag gjerne kransekakestengene i god tid før jul og legg dem i fryseren. Da blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 2 ss maisenna
  • 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
  • 2 ss glukose
  • 1 ts vaniljepasta

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, eller hakkede nøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 2 ss maisenna
  • 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
  • 2 ss glukose
  • 1 ts vaniljepasta

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • kakestrøssel, eller hakkede nøtter
Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i cirka 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er cirka 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. La stengene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
woman cooking

Bon appetit!

Mal mandlene i mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis og maisenna. Ha dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Mål opp eggehviten. Bland glukose og vanilje med eggehviten og ha dette i bollen med det tørre.
Elt blandingen sammen med eltekrok i cirka 10 minutter til du får en myk og smidig mandeldeig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i en times tid.
Del deigen i emner som rulles ut til fingertykke lengder. Skjær lengdene i stenger som er cirka 10 cm lange og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kransekakestengene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. La stengene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en rist med en stekespade og avkjøles helt.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Dypp gjerne endene på kransekakestengene i smeltet sjokolade. Dryss på det du måtte like av kakestrøssel, hakkede nøtter eller knuste polkagriser.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?