Til hovedinnhold

Julekake

2 h
9 varer
802
Julekake med rosiner
Kristine Ilstad - Det søte liv

Julekake, også kalt julebrød, er en klassisk søt hvetekake, som er elsket av store og små. Jeg har her laget julekaken med bare rosiner, men tilsett gjerne 100 g sukat i tillegg hvis du er glad i det. 

Julekaken er fin å fryse og kan derfor godt lages i forveien og hentes frem i julen. Server julekaken i skiver, gjerne med godt smør og brunost på.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 6.5 dl helmelk
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g rosiner

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 6.5 dl helmelk
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g rosiner

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Smuldre opp gjæren i en bakebolle.
Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm. Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette.
Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Ha i hvetemelet og elt deigen god, ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin.
Kna inn rosinene helt til slutt. La deigen heve tildekket i cirka 1 time.
Ha deigen på bakebordet, eventuelt med litt ekstra hvetemel hvis deigen kjennes klissete, og elt den smidig. Del deigen i 2 emner og form to runde kaker.
Sett kakene på hver sin stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev julekakene i 20 minutter.
Pisk sammen egg og melk med en gaffel og pensle jevnt over kakene. Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter. Dekk over med et stykke bakepapir de siste minuttene dersom du synes julekakene blir for mørke på overflaten.
Avkjøl julekakene på rist i 30 minutter før du skjærer dem i skiver.
Avkjøl julekakene på rist i 30 minutter før du skjærer dem i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre opp gjæren i en bakebolle.
Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm. Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette.
Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Ha i hvetemelet og elt deigen god, ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin.
Kna inn rosinene helt til slutt. La deigen heve tildekket i cirka 1 time.
Ha deigen på bakebordet, eventuelt med litt ekstra hvetemel hvis deigen kjennes klissete, og elt den smidig. Del deigen i 2 emner og form to runde kaker.
Sett kakene på hver sin stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev julekakene i 20 minutter.
Pisk sammen egg og melk med en gaffel og pensle jevnt over kakene. Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter. Dekk over med et stykke bakepapir de siste minuttene dersom du synes julekakene blir for mørke på overflaten.
Avkjøl julekakene på rist i 30 minutter før du skjærer dem i skiver.
Avkjøl julekakene på rist i 30 minutter før du skjærer dem i skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?