Til hovedinnhold

Ostekake med pepperkakebunn og Baileys

1 h 30 min
9 varer
359
Ostekake med pepperkakebunn og Baileys

Ostekake med pepperkakebunn og Baileys er en herlig julete vri på den klassiske ostekaken. For en pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig.
Det hender at noen pepperkaker knuser eller blir liggende og slenge litt nederst i kakeboksen. Disse får et helt nytt liv som bunnen i en bakt ostekake. Smak ostekremen til med en god klunk Baileys hvis du liker det (eggelikør er jo også veldig godt, da …) og dekk kaken med et tykt rømmelokk. Kanskje har du helt plutselig fått en ny pepperkake-kake-favoritt!! 
Denne ostekaken med pepperkakebunn passer til en springform på 20-22 cm i diameter.
NB: Legg inn i bergningen at kaken trenger minst fire timer i kjøleskap.

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 160 g pepperkaker
  • 60 g smør
  • 3 ss sukker

Ostekrem

  • 600 g kremost naturell
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
  • 3 stykker egg, mellomstore/store
  • 4 ss Baileys, kan sløyfes

Rømmelokk

  • 3 dl rømme
  • 2 ss sukker
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kjeksbunn

  • 160 g pepperkaker
  • 60 g smør
  • 3 ss sukker

Ostekrem

  • 600 g kremost naturell
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
  • 3 stykker egg, mellomstore/store
  • 4 ss Baileys, kan sløyfes

Rømmelokk

  • 3 dl rømme
  • 2 ss sukker
  • 1 ss sitronsaft
Varm ovnen til 180 grader.
Knus pepperkakene til smuler. Smelt smøret. Bland sammen smuler, sukker og smør.
Knus pepperkakene til smuler. Smelt smøret. Bland sammen smuler, sukker og smør.
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.
Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.
Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.
Vend til slutt inn Baileys eller eggelikør hvis du ønsker. 
Vend til slutt inn Baileys eller eggelikør hvis du ønsker. 
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».
Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Avkjøl og la ostekaken med pepperkakebunn stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Som et friskt tilbehør passer det godt med en frisk bringebærsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Knus pepperkakene til smuler. Smelt smøret. Bland sammen smuler, sukker og smør.
Knus pepperkakene til smuler. Smelt smøret. Bland sammen smuler, sukker og smør.
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.
Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.
Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.
Vend til slutt inn Baileys eller eggelikør hvis du ønsker. 
Vend til slutt inn Baileys eller eggelikør hvis du ønsker. 
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».
Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Avkjøl og la ostekaken med pepperkakebunn stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Som et friskt tilbehør passer det godt med en frisk bringebærsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?