Til hovedinnhold

Krydderkake med brunostglasur

1 h
14 varer
401
Krydderkake med brunostglasur

Krydderkake med brunostglasur er en av de beste og enkleste langpannekakene du kan lage! Du trenger verken kjøkkenmaskin eller noe annet elektrisk hjelpemiddel.

Kaken blir fløyelsmyk og saftig, og brunostglasuren sørger for en deilig karamellaktig prikk over i-en. Med krydderne er denne kaken en perfekt forsmak på julen. 

Røren i oppskriften fyller en langpanne på 30 x 40 centimeter, men dersom du ønsker en høyere kake som på bildene, kan du velge en form som er litt mindre og høyere i kantene. 

Ingredienser

12
porsjoner
  • 7.5 dl kefir
  • 7.5 dl sukker
  • 3 ts kanel
  • 3 ts nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 150 g smør
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss natron

Glasur

  • 100 g brunost
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 7.5 dl kefir
  • 7.5 dl sukker
  • 3 ts kanel
  • 3 ts nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 150 g smør
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss natron

Glasur

  • 100 g brunost
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 ss melis

Krydderkake

Sil alt det tørre og bland alle ingrediensene til en jevn deig. Du trenger ikke å tenke på hva du blander sammen først og sist.
Hell røren i en bakepapirkledd og smurt langpanne. Stek kaken i cirka 40 minutter ved 175 grader. Dersom du velger å ha kaken i en mindre, men høyere form, må du påregne lengre steketid.
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne i midten av formen når den nærmer seg endt steketid.

Brunostglasur

Smelt brunosten i fløten. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke til det tykner.
Bre et tynt lag over en avkjølt kake. 
woman cooking

Bon appetit!

Krydderkake

Sil alt det tørre og bland alle ingrediensene til en jevn deig. Du trenger ikke å tenke på hva du blander sammen først og sist.
Hell røren i en bakepapirkledd og smurt langpanne. Stek kaken i cirka 40 minutter ved 175 grader. Dersom du velger å ha kaken i en mindre, men høyere form, må du påregne lengre steketid.
Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne i midten av formen når den nærmer seg endt steketid.

Brunostglasur

Smelt brunosten i fløten. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke til det tykner.
Bre et tynt lag over en avkjølt kake. 
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?