Til hovedinnhold

Ovnsbakt sei med kryddersmør

1 h
12 varer
2.6k
Ovnsbakt sei med kryddersmør

Ovnsbakt sei er en enkel og god middag, og seifileten fortjener helt klart å bli løftet frem fra glemselen. Denne gangen får du den servert på toppen av stekte poteter og små tomater, overøst med varmt kryddersmør. Serveres gjerne med en frisk grønn salat.

Sei kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g seifilet
  • 600 g poteter
  • 400 g tomater, små
  • olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Kryddersmør

  • 100 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 2 - 3 ts karrikrydder
  • 2 - 3 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • persille, hakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g seifilet
  • 600 g poteter
  • 400 g tomater, små
  • olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Kryddersmør

  • 100 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 2 - 3 ts karrikrydder
  • 2 - 3 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • persille, hakket
Varm ovnen til 210 grader. Del potetene i jevne biter, ha de over i en ildfast form og vend potetene med olivenolje, salt og pepper.
Stek potetene midt i ovnen i cirka 25 minutter til de blir gylne og knapt møre.
Tilsett tomatene, rør rundt og stek videre i 10 minutter, eller til potetene er møre og tomatene begynner å sprekke litt i skinnet.
Ta formen ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
Legg seifileten oppå potetblandingen. Drypp litt olje over fisken og krydre med salt og pepper. Bak det hele videre i ovn i cirka 20 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Lag kryddersmøret i mellomtiden. Smelt smøret i en liten kasserolle. Finhakk eller mos hvitløken.
La hvitløk, ingefær, karripulver, paprikapulver og chili frese i smøret under omrøring. Pass på temperaturen. Smøret skal bruse, men må for all del ikke bli brent.
Øs kryddersmøret over fisken. Drypp litt over potetene også.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Del potetene i jevne biter, ha de over i en ildfast form og vend potetene med olivenolje, salt og pepper.
Stek potetene midt i ovnen i cirka 25 minutter til de blir gylne og knapt møre.
Tilsett tomatene, rør rundt og stek videre i 10 minutter, eller til potetene er møre og tomatene begynner å sprekke litt i skinnet.
Ta formen ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
Legg seifileten oppå potetblandingen. Drypp litt olje over fisken og krydre med salt og pepper. Bak det hele videre i ovn i cirka 20 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Lag kryddersmøret i mellomtiden. Smelt smøret i en liten kasserolle. Finhakk eller mos hvitløken.
La hvitløk, ingefær, karripulver, paprikapulver og chili frese i smøret under omrøring. Pass på temperaturen. Smøret skal bruse, men må for all del ikke bli brent.
Øs kryddersmøret over fisken. Drypp litt over potetene også.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?