Til hovedinnhold

Thai-inspirert ovnsbakt torsk

45 min
18 varer
3.2k
Thai-inspirert ovnsbakt torsk
Krister Sørbø

Thai-inspirert ovnsbakt torsk med chili, hvitløk, lime, koriander, sprøstekt løk og peanøtter er en super hverdagsrett, som er like enkel som den er saftig. Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker lime
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt og kvernet pepper

Stekt brokkoli

  • 1 stk brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss oystersauce
  • 1 ss sesamfrø
  • olje, til steking

Til servering

  • 4 ss sprøstekt løk
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stykker vårløk
  • koriander
  • kokt ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker lime
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 bunt koriander, liten
  • salt og kvernet pepper

Stekt brokkoli

  • 1 stk brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss oystersauce
  • 1 ss sesamfrø
  • olje, til steking

Til servering

  • 4 ss sprøstekt løk
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stykker vårløk
  • koriander
  • kokt ris
Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Hakk hvitløken og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser, eller med en stavmikser.
Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken. Sett formen midt i ovnen og bak torsken i cirka 20 minutter, eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter over høy varme.
Tilsett hvitløk underveis. Ha i en skvett med vann (cirka 0,5 dl) og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Hakk hvitløken og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser, eller med en stavmikser.
Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken. Sett formen midt i ovnen og bak torsken i cirka 20 minutter, eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter over høy varme.
Tilsett hvitløk underveis. Ha i en skvett med vann (cirka 0,5 dl) og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?