Til hovedinnhold

Nicolai Lundsgaards risotto med steinsopp

45 min
10 varer
254
Nicolai Lundsgaards risotto med steinsopp

Nicolai Lundsgaard er kjøkkensjef på Slottet, og her deler han sin oppskrift på en risotto med steinsopp. Når han lager mat hjemme, blir det ofte denne retten, som han mener passer spesielt godt om høsten. Risottoen pyntes tilslutt med revet parmesan, jordskokkchips og oxalis. Har du tilgang på trøffel, riv det over. Det gir det retten et ekstra løft.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 3 stykker steinsopp, store
  • 3 dl risottoris
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 l kyllingkraft
  • 40 g parmesan, revet
  • 6 ss usaltet smør
  • 2 stykker sitron, saften
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker steinsopp, store
  • 3 dl risottoris
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 l kyllingkraft
  • 40 g parmesan, revet
  • 6 ss usaltet smør
  • 2 stykker sitron, saften
  • salt og kvernet pepper
Finhakk løk og hvitløk. Stek det i litt smør til det blir blankt.
Skyll risen et par gang og ha den i gryten med løken.
Når alt er varmt, tilsettes vinen. La vinen koke nesten bort og da tilsettes den varme kraften - litt etter litt. Det kan godt hende du ikke trenger bruke alt.
La koke i 15-20 minutter til riskornene er nesten møre. I mellomtiden kutter du steinstoppen i skiver og steker den på begge sider i en tørr stekepanne.
Ha i smør, parmesan og sitron i risottoen og rør lett rundt. Smak til med salt og pepper.
Ha soppen på tilslutt på hver tallerken. Risottoen bør serveres umiddelbart ellers kan den sette seg litt. Hvis det skjer, kan du tilsette litt mer kraft. En risotto skal være myk og fin i konsistensen.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Stek det i litt smør til det blir blankt.
Skyll risen et par gang og ha den i gryten med løken.
Når alt er varmt, tilsettes vinen. La vinen koke nesten bort og da tilsettes den varme kraften - litt etter litt. Det kan godt hende du ikke trenger bruke alt.
La koke i 15-20 minutter til riskornene er nesten møre. I mellomtiden kutter du steinstoppen i skiver og steker den på begge sider i en tørr stekepanne.
Ha i smør, parmesan og sitron i risottoen og rør lett rundt. Smak til med salt og pepper.
Ha soppen på tilslutt på hver tallerken. Risottoen bør serveres umiddelbart ellers kan den sette seg litt. Hvis det skjer, kan du tilsette litt mer kraft. En risotto skal være myk og fin i konsistensen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?