Til hovedinnhold

Maissuppe med bacon

30 min
13 varer
2.7k
Maissuppe med bacon

Maissuppe med bacon kan fort bli den nye familiefavoritten! At boksmais av god kvalitet kan være hovedingrediensen i en knakende god suppe, kan muligens overraske flere. Og får du tak i puffet mais, er det strålende å drysse over suppa for ekstra krønsj. Med bacon og gressløk på toppen er en småspicy maissuppe supert på kjølige vinterkvelder.

Aller best er det å bruke kokt fersk mais og skjære maiskornene av kolben, men siden det ikke alltid er tilgjengelig, er det lov å bruke boksmais som erstatning.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 3 - 4 fedd hvitløk
  • 4 ss smør
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft
  • 7.5 dl maiskorn
  • 3 dl fløte
  • 200 g bacon
  • 2 stykker vårløk
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • mais, stekt eller puffet, kan sløyfes
  • parmesan, revet, eller smuldret feta
  • tørket chili, knust

Slik gjør du:

  • 1 stk løk
  • 3 - 4 fedd hvitløk
  • 4 ss smør
  • 1 ts tørket chili, knust
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft
  • 7.5 dl maiskorn
  • 3 dl fløte
  • 200 g bacon
  • 2 stykker vårløk
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • mais, stekt eller puffet, kan sløyfes
  • parmesan, revet, eller smuldret feta
  • tørket chili, knust
Finhakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en kasserolle og fres løk og hvitløk over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chili og mel. Rør det godt sammen og spe med kyllingbuljong, litt etter litt for å unngå klumper. La suppen småputre i 10 minutter, rør jevnlig.
Tilsett mais og fløte og la suppen syde videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene. Hakk vårløk eller gressløk.
Server suppen toppet med bacon, vårløk eller gressløk, litt ekstra mais, ost og et chilidryss.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en kasserolle og fres løk og hvitløk over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chili og mel. Rør det godt sammen og spe med kyllingbuljong, litt etter litt for å unngå klumper. La suppen småputre i 10 minutter, rør jevnlig.
Tilsett mais og fløte og la suppen syde videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i små biter og sprøstek baconbitene. Hakk vårløk eller gressløk.
Server suppen toppet med bacon, vårløk eller gressløk, litt ekstra mais, ost og et chilidryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?