Til hovedinnhold

Meksikansk tomatsuppe

30 min
18 varer
1.4k
Meksikansk tomatsuppe

En spicy meksikansk tomatsuppe med jalapeño, kylling og avokado er ikke bare enkel å lage, det er også en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet. Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter tacoen? Ha de over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse. Suppen kan gjerne også toppes med litt revet ost.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker jalapeño
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ss paprikapulver
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 boks hermetiske tomater, knuste
  • 2 stykker avokado
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • limesaft
  • olje, til steking

Til servering

  • koriander
  • rømme
  • tortillachips

Slik gjør du:

  • 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker jalapeño
  • 0.5 - 1 ts chilipulver
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ss paprikapulver
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 boks hermetiske tomater, knuste
  • 2 stykker avokado
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • limesaft
  • olje, til steking

Til servering

  • koriander
  • rømme
  • tortillachips
Skjær kyllingen i strimler. Hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, og rist vekk en del av frøene.
Fres løk, hvitløk og chili i en god skvett olje i en kasserolle. Fres over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chilipulver, spisskummen og koriander. Fres videre i et par minutter.
Tilsett kraft og knuste tomater. Kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Stek kyllingen gyllen over høy varme og ha kyllingen over i suppen. La det putre videre i 5 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og noen gode dråper limesaft.
Rens og skjær avokadoen i skiver eller terninger. Server suppen toppet med avokado, en rømmeklatt, koriander og tortillachips.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i strimler. Hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, og rist vekk en del av frøene.
Fres løk, hvitløk og chili i en god skvett olje i en kasserolle. Fres over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chilipulver, spisskummen og koriander. Fres videre i et par minutter.
Tilsett kraft og knuste tomater. Kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Stek kyllingen gyllen over høy varme og ha kyllingen over i suppen. La det putre videre i 5 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og noen gode dråper limesaft.
Rens og skjær avokadoen i skiver eller terninger. Server suppen toppet med avokado, en rømmeklatt, koriander og tortillachips.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?